¨Iz fondova smo povukli 10 mil. kn i zaposlili 39 ljudi¨

Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije
(FOTO: Lidija Galić)

02.10.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7359

Asistenti u nastavi za pomoć učenicima s poteškoćama jučer su u tri gradske škole počeli s radom. Nakon testiranja koje je prošlo gotovo 400 kandidata izabrano ih je 32-oje čiji će rad s iznosom od 1,4 milijuna kuna financirati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kroz socijalnog fonda EU.
- Pomogli smo prije svega djeci i obiteljima kojima je ovakva pomoć potrebna te zaposlili 32 ljudi koji do lipnja iduće godine imaju posao - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Projekt "Petica za dvoje" samo je jedan od desetak realiziranih tijekom godine dana putem  Upravnog odjela za europske integracije.
- Kroz različite smo projekte osigurali do sada 39 radnih mjesta, a iz fondova i ministarstava u godinu smo dana povukli gotovo deset milijuna kuna. Za Gradsku smo knjižnicu i Rekreacijski centar dobili po 1,5 milijuna kuna, za energetsku obnovu obiteljskih kuća gotovo milijun kuna, za izmjenu sustava grijanja Gradske knjižnice 1,1 milijun kuna, rasvjetu na Rekreaciji 70 tisuća, Aurea fest 30 tisuća, završetak rekonstrukcije spomenika fra Luke Ibrišimovića 100 tisuća, za pomoćnike u nastavi 1,4 milijuna kuna, dva projekta usmjerena osobama s invaliditetom s iznosom od 1,1 milijun te 1,1 milijun kuna i projekt za dugotrajno nezaposlene visokoobrazovane mlade osobe 1,5 milijuna kuna - nabrojio je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije.

Dodaje da je do sada pomoć i savjete odjela zatražilo više od 100 osoba kojima će odjel pomoći u izradi projekata kako bi ih kandidirali prema ministarstvima i EU fondovima.
- Za nove će projekte Grad Požega osigurati sredstva već u proračunu za iduću godinu, a među njima je novi dječji vrtić te projekti ruralnog razvoja prigradskih naselja putem Ministarstva poljoprivrede. U planu je i rekonstrukcija Trga sv. Terezije za koju već postoji spremna dokumentacija te Trg sv. Trojstva - dodao je gradonačelnik Neferović.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI