Velički umirovljenici feštaju: ¨Nikad nam nije bilo bolje¨ (video)

Program za Dan starijih osoba u Domu umirovljenika Velika
(FOTO: Aleksandar Grlić)

01.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7488

"Kad sam dolazila u Dom nisam se nadala da će mi biti ovako lijepo. Ovo mi je drugi dom, kao da sam kod svoje kuće", kaže nam Požežanka Marija Biher koja se jako dobro udomaćila u veličkom Domu umirovljenika. Marija i ostali štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Velika proveli su u povodu Međunarodnog dana starijih osoba dan uz pjesmu i slavonsko kolo.

Program su započeli svetom misom. Osoblje Doma im je izvelo "Mandine monologe" i "Šokačke divane" koji su ih dobro nasmijali. Korisnike su posjetili i načelnik Općine Velika Vlado Boban te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Nakon svete mise i zabavnog programa, druženje se nastavilo uz ručak.







- Jao, ja već imam dosta godina, osmi "cener" je po redu. Plešemo, pjevamo, družimo se, veselo nam je. Hobi mi je cvijeće, bavim se njime da nam bude lijepa okolina. To održavam i jako sam zadovoljna jer sam u prirodi, tu sam puno dobila - nastavlja Marija Biher.

- Jako nam je lijepo i zadovoljna sam. Veselim se, volim plesati i pjevati i svi se za nas lijepo brinu od ravnateljice do spremačice. Super je. Suprug mi je sada u Turniću jer je bilo puno posla kod kuće, a ove godine će sigurno doći opet u Dom u kojem je već bio godinu i pol dana. Oboje imamo 74 godine. Stari smo, ali smo u duhu mladi, uvijek smo i za molitvu i za pjesmu. Svagdje nas odvedu, idemo na izlete od Vukovara do Voćina i Kutjeva. Roštiljali smo na livadama. Sad idemo na izlet u Karlovac i u Krašić. Da nisam došla ovdje, nikad ne bih vidjela sve to i nikad nisam u životu bolje živjela nego sada - kaže nam Ana Lučić koja je u Domu sedam godina i ima samo riječi hvale.





Vitalne i vesele korisnike Doma za starije i nemoćne Velika smo i ove godine snimili u kratko videu.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI