Crveni križ Lipičanima uvažio većinu žalbi, ali će im isplatiti polovinu iznosa

Poplava u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

01.10.2014. | Mario Barać
Pregleda: 2656

Nedavno smo pisali o nezadovoljstvu dijela Lipičana kojima, nakon svibanjske poplave, nije isplaćeno 4 tisuće kuna po članu kućanstva, kao interventna pomoć Hrvatskog Crvenog križa.

U žalbenom postupku Upravni odbor HCK je prihvatilo 15 od 19 uloženih žalbi te za 56 osoba dodatno isplatilo naknadu, ali ne u iznosu od 4 nego 2 tisuće kuna po članu kućanstva.

- U žalbenom postupku su odbijene 4 žalbe za obitelji koje uopće ne žive na ovom području, a podnijele su žalbu. Ostale su žalbe usvojene, ali u smanjenom iznosu uz obrazloženje nema novca pa možemo reći da se u ovom slučaju radi o određenom kompromisu. U prvom valu su novčanu pomoć dobile obitelji kojima je voda zaista ušla u kuću ili u podrum za prvu etažu. Sada su pomoć dobili svi koji su bili ugroženi od poplave i koji žive u svojim kućama - pojasnila je Anita Jurković koaj je u gradskoj upravi zadužena za informiranje.


Što se tiče rujanskih poplava, Jurković pojašnjava da je odrađen postupak prijave štete od elementarne nepogode, ali službeno nije dobila nikakav upit od crvenog križa za listu ljudi koji su bili ugroženi u poplavama za eventualnu novčanu pomoć.


Dodatna sigurnost po pitanju mogućih budućih poplava bi Lipičanima trebali biti radovi na uređenju korita Pakre i nadvišenju jednog dijela, koje su radnici daruvarske "Vodoprivrede" dovršili početkom ovog tjedna.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI