Pomozite maloj Dori: Upišite se u Registar darivatelja matičnih stanica

Dora Perčin
(FOTO: Mario Barać)

30.09.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 3011

Potaknuta tužnom pričom o djevojčici Dori Perčin kojoj je nedavno potvrđena dijagnoza akutne mijelomonocitne leukemije, Zaklada Ana Rukavina odlučila je organizirati akciju upisa u Registar u Pakracu u četvrtak, 2. listopada od 10 do 12 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana.

"U Registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi. Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, a nadasve dobrim ljudima, hrvatski Registar danas broji više od 45.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Hrvatski Registar dio je svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide), a darivatelji iz hrvatskog Registra dali su šansu za život 25 oboljelih u Hrvatskoj i 17 u inozemstvu", stoji u dopisu Zaklade "Ana Rukavina".

Dodano u 20:35


Osim u Pakracu, upisi u Registar provodit će se i u Specijalnoj bolnici Lipik, u ambulanti Depandanse, u četvrtak od 11 do 12 sati, javlja Ljerka Pavković iz Palijativnog tima LiPa.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI