Hotel Pakrac planiraju otvoriti krajem listopada

Radovi na uređenju Hotela Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

28.09.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6251

U tijeku su radovi na ponovnom stavljanju u funkciju Hotela "Pakrac" koji nije radio gotovo tri godine.

Kako nam je rekla Ivana Orban, stručna suradnica za europske integracije u pakračkoj gradskoj upravi, u funkciji koordinatorice poslova na ponovnom otvaranju hotela, najavljuje da će hotel biti otvoren krajem listopada.

 - Nemoguće je bilo realizirati raniju ideju da hotel bude otvoren do sajma "Slavonski banovac" jer je bilo puno više posla nego što se očekivalo. Odrađeno je krečenje i popravak oštećenih zidova u prizemlju i uskoro krećemo s krečenjem gornje etaže, hodnika i soba. Najviše vremena će biti potrešno na dobivanje potrebnih atesta za sustav grijanja, klima uređaje i kotlovnicu. Potrebno je dovršiti registraciju te kroz nabavku uređaja i robe osposobiti ugostiteljski dio. Uz zaposlenike Poduzetničkog centra Pakrac, na radovima uređenja hotela rade i zaposlenici gradske uprave i ostalih gradskih tvrtki - pojašnjava Orban.


Hotel će funkcionirati kao prenoćište s doručkom s dvije zasebno registrirane djelatnosti; prenoćište i ugostiteljski dio koji će biti registriran kao gradska kavana. Kapacitet hotela će u prvoj fazi biti 20 ležajeva u 10 soba.


- Za potrebe našeg hotela smo kupili veći dio kuhinjskog inventara hotela "Lipa" iako u našem hotelu kuhinja neće odmah biti stavljan u funkciju. U hotelu će uglavnom raditi sadašnji zaposlenici Poduzetničkog centra uz dva nova zapošljavanja; jednog recepcionera koji će po potrebi pokirvati i ugostiteljski dio i jednog konobara.

Gradonačelnik Davor Huška je prokomentirao kuloarske priče koje su se pojavile posljednjih dana, prema kojima se hotel "priprema" za davanje u ruke privatnoj osobi.

- Grad Pakrac je dao hotel na upravljanje isključivo Poduzetničkom centru Pakrac, bez mogućnosti davanja u bilo kakav podnajam i u budućnosti će odluku o tome donositi samo Gradsko vijeće - rekao je Huška.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI