Vatrogasci gasili požar na staroj kući i spašavali unesrećene (foto)

Vatrogasna vježba u Velikoj
(FOTO: Lidija Galić)

28.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7030

Pripadnici četiri dobrovoljna vatrogasna društva gasili su sinoć požar koji je izbio u blizini Vatrogasnog doma u Velikoj. Sirene su se oglasile oko 19 sati, a na mjesto požara su u samo nekoliko minuta došli pripadnici DVD-a Velika. Budući da je osim požara na otvorenom gorjela stara, napuštena kuća te je prijetila opasnost os širenja požara na okolne objekte, u pomoć su im ubrzo pristigli vatrogasci iz Trenkova, Biškupaca i Tornja. Unesrećene su iz obližnje, 17-metarske zgrade, spašavali pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Požega.






Scenarij je to noćne vatrogasne vježbe koja je u Velikoj održana u prigodi 120. obljetnice DVD-a Velika. Riječ je o vatrogasnom društvu koje danas ima 64 člana, 26 vatrogasaca u svakom su trenutku spremni okupiti se za samo dvije i pol minute.






- Pokrivamo cijelo područje Velike. Radimo intervencije od požara, potraga, poplava do spašavanja iz prometnih nesreća – kaže Ante Adžić, predsjednik društva. DVD Velika profesionalno je opremljeno. Nedavno su dobili u potpunosti opremljeno navalno vozilo iz austrijske pokrajine Tirol.





- Radimo bez kune naknade i prvo smo društvo u Hrvatskoj čiji su vatrogasci, odlukom općinskog vijeća i načelnika Vlade Bobana, oslobođeni obveze plaćanja komunalne naknade. Time pokazuju koliko cijene naš rad. Nijedan vatrogasac u Hrvatskoj to nema, mi smo prvi – ustvrdio je Adžić. Veličko vatrogasno društvo ima podmladak 30 djece te 12 članova mladeži.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI