Zaređeno 7 novih đakona: ¨To je Božji poziv i veliki dan za moju obitelj¨

Na ređenje su došli članovi obitelji novih đakona i brojni župljani
(FOTO: Aleksandar Grlić)

27.09.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11983

U požeškoj Katedrali sv. Terezije Avilske danas je svečanom misom proslavljena 17. godišnjica utemeljenja Požeške biskupije. Na proslavu su došli vjernici iz svih njezinih dekanata. Požeški biskup Antun Škvorčević zaredio je čak sedmoricu novih đakona u jednom danu, što je rekordni broj mladića koji su odabrali slijediti Božji poziv.



Svečanom činu prethodio je višegodišnji boravak u bogoslovnim sjemeništima, a za đakone su se zaredili Marka Čubelić iz župe Suhopolje, Roko Ivanović iz župe Đulovac, Krunoslav Juraković iz župe Zapolje, Olivera Kranjčić iz župe Uljanik, Ljubiša Krmar iz župe Staro Petrovo Selo, Robert Kupčak iz župe Stari Gradac i Krunoslav Siroglavić iz župe Oriovac. Na ređenju su ih svojim molitvama pratili brojni hodočasnici iz njihovih župa, članovi obitelji i prijatelji. Nakon svečane mise palo je puno zagrljaja, poljubaca, ali i pjesme. S proslavom obljetnice utemeljenja biskupije nije gotovo. Večeras se u katedrali održava i svečani koncert otvorenja orguljaških večeri. Nastupit će Urlich Walther, orguljaš iz Austrije. Koncert počinje u 19,30 sati.





- Dolazim iz župe Zapolje koja se nalazi u posavskom dijelu Biskupije u Novogradiškom dekanatu. Ako Bog da, postat ću i svećenik. To je uvijek dar. Đakonsko ređenje je dar koji nitko od nas ne može sam sebi zaslužiti, nego samo odgovaramo na način na koji nas Bog poziva. Ovaj dan na neki način znači i novi početak. U životu imamo puno početaka, ostavljamo sve iza sebe i idemo onim putem gdje nas Krist zove i Crkva šalje - ispričao nam je đakon Krunoslav Juraković.



- To vam je duga priča, jednostavno preko Božje riječi i čitanja Svetog pisma sam shvatio da me zapravo Bog zove. To je najkraće što mogu reći, ali Božji poziv je stvar o kojoj biste mogli pričati, a da vam ne bude dosta ni jedan cijeli dan. To je i velik dan za moju obitelj, svi su došli. Sakupio se i jedan lijepi broj župljana, svakako će mi ovo biti dan za pamćenje - dodao je mladi đakon Juraković.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI