Kvalitetniji urod: Pleterničanin uzgajao travu ¨pelcanjem¨

Policija je zaplijenila stabljike visine 160-180 centimetara
(FOTO: Lidija Galić)

23.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 21484

Kod 46-godišnjeg muškarca s pleterničkog područja policija je zaplijenila 210 grama cannabis marihuane, pet komada vrlo razgranatih stabljika visine 160-180 centimetara i šest klonova, manjih cannabis biljaka.



- Riječ je o novom načinu uzgoja marihuane. Oni koji ih uzgajaju odrežu cvjetne vrhove, stavljaju u sredstvo za ukorjenjivanje i sade u plodno i vlažno tlo. To su biljke s iznimno visokom koncentracijom THC-a - rekla je na konferenciji za novinare Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.


- Na taj se način dobivaju klonirani cvjetni vrhovi iz kojih rastu samo novi vrhovi dok listova i grana nema koje se inače kod proizvodnje kvalitetne marihuane uklanjaju - dodala je.






Od svake zaplijenjene biljke moguće je dobiti do pet kilograma marihuane.

Iz načina uzgoja vidljivo je da je počinitelj upoznat s tehnologijom uzgoja te da nije riječ o eksperimentiranju. Policiji je otprije poznat upravo zbog kaznenih djela zlouporabe droge, a za ovo kazneno djelo, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, očekuje ga kazna zatvora do 12 godina. Travu je uzgajao u napuštenom dijelu vrta kuće u kojoj živi.

Tijekom ove godine policija je imala 40 zapljena, odnosno 39 kaznenih djela i 25 prekršaja vezanih uz kriminalitet droga.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI