Kaptol poražen u Vidovcima, Slaven slavio u Pavlovcima

Detalj s utakmice NK Dinamo Vidovci - NK Kaptol
(FOTO: Aleksandar Grlić)

21.09.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6818

Četvrto kolo 1. ŽNL obilježile su visoke gostujuće pobjede Sloge, Slavena i Papuka. Mladost je prvi put poražena u ovoj sezoni, i to na svom terenu, a klubovi na začelju ljestvice, Lipa i Croatia, još uvijek nisu uspjeli doći do prvih bodova.

Dinamo - Kaptol 1:0

Kao što se moglo očekivati, zanimljiva utakmica odigrana je u Vidovcima gdje su domaćini ipak slavili protiv Kaptola minimalnu pobjedu od 1:0. Jedini gol je postigao Luka Mandić.





- Čestitam svojim dečkima, odigrali su jako dobru utakmicu na teškom terenu. Pobjeda je još vrjednija budući da smo zbog poplavljenog igrališta cijeli tjedan morali trenirati na parkiralištu iza stadiona - rekao je Krešo Poleti, trener Dinama.



- Utakmica je bila dosta dobra, ali mi nismo bili pravi. Domaćin je bio bolji za taj jedan gol i ja im čestitam - komentirao je Zdenko Mazanik, trener Kaptola.



Lipa - Sloga 1:5

U Staroj Lipi nije bilo iznenađenja. Gosti iz Trenkova uvjerljivo su pobijedili rezultatom 1:5, a pogotke za gostujuću momčad postigli su Bruno Golić (3) i Luka Jogun (2).

- Rezultat pokazuje realno stanje na terenu. Protivnik je bio znatno slabiji, a nama je najveći otpor pružao teren. Mislim da je to najgori teren na kojem smo igrali, to je oranica puna blata. Unatoč takvom terenu, uspjeli smo postići 5 golova, a moglo ih je biti i više - rekao je Bernard Raguž, trener Sloge.

BSK Buk - Požega 2:0

Bučani su osvojili nova tri boda na svom stadionu savladavši goste iz Požege s 2:0. Pogotke su postigli standardni bučki golgeteri Marinko Miškić i Tomislav Tvrdy.

- Promašili smo nekoliko izglednih prilika, dvije smo uspjeli realizirati. Na kraju smo zasluženo pobijedili Požegu koja praktički nije uputila loptu prema golu - rekao je Vladimir Klapšić, tajnik bučke momčadi.

- Čestitam domaćinu iako sam dojma da nismo nadigrani, samo su imali više sreće. Moji su igrači odigrali solidnih 90 minuta, imali smo samo "crnu rupu" od dvije minute kada smo primili dva gola. Ali, što je, tu je. U sljedećem kolu očekujemo Kutjevo i nadamo se osvojiti 3 boda - rekao je Krunoslav Podoljak, trener Požege.

Kutjevo - Tim osvježenje 2:0

Kutjevčani su ostvarili pobjedu nad gostima iz Kuzmice, a golove su postigli Josip Budimir i Marko Pačarek.

- Krenuli smo bez 5 standardnih igrača, no svejedno smo imali više prilika. Trebali smo povesti puno ranije, dosta smo se ispromašivali. Kuzmica je imala zadnjih 10-ak minuta inicijativu i jednu šansu - rekao nam je Stipo Martinović, trener kutjevačke momčadi.

Mladost - Slaven 1:4

Mladost iz Pavlovaca doživjela je prvi poraz u ovoj sezoni, i to protiv gostiju iz Gradca. Iako je Mladost povela pogotkom Dalibora Banovića, Slavenov igrač-trener Petar Čuljak ubrzo izjednačava, a sljedeća tri gola za Slaven postiže Dario Majetić.

- Veća borbenost je presudila ovu utakmicu. Oni su više željeli pobjedu, mi smo ušli prepotentno i umišljeno, na kraju nam se to obilo o glavu - rekao je Dražen Marjanović, trener Mladosti.

- Domaćin je imao loptu više u posjedu, ali nam nije mogao puno napraviti. Imali su i jedan jedanaesterac koji smo obranili. Mi smo s manje lopte u posjedu napravili puno - rekao je Mijo Jozić, vratar Slavena iz Gradca.

Jozić je posebno naglasio kako pohvaljuje suđenje na današnjoj utakmici u Pavlovcima. - Ne znam kako se zove mladi sudac koji nam je danas sudio, ali mislim da je bio fenomenalan. Bilo bi super kad bismo takvo suđenje imali svaki put.

Croatia - Papuk 0:4

Croatia iz Mihaljevaca doživjela je još jedan teški poraz, ovaj put kod kuće od gostiju iz susjedne Velike.

- Imali smo neke prilike, nismo ih iskoristili. Oni su svoje zabili, ja im čestitam, a nama predstoji grčevita borba za opstanak - rekao je Željko Mitrović koji se ove sezone vratio na klupu Croatije.

- Opet nam je nedostajalo dosta igrača, što zbog kartona, a što zbog ozljeda. Jedva smo sakupili 11-oricu da odigramo utakmicu, no ipak smo bili bolji. Očekivao sam jači otpor u Mihaljevcima, ali čini mi se da su i oni u fazi konsolidacije - rekao je Draženko Kljajić, trener Papuka.

Marijan Solić, Domagoj Ivić, Toni Hojsak i Josip Zrilić postavili su rezultat 0:4 za Papuk.

Tablica 1. ŽNL - 4. kolo

1. MLADOST (Pavlovci)..........9 (12:6)
2. KUTJEVO.....................9 (7:1)
3. SLAVEN (Gradac).............9 (9:8)
4. BSK BUK.....................7 (10:6)
5. KAPTOL......................7 (5:1)
6. DINAMO (Vidovci)............7 (7:5)
7. SLOGA (Trenkovo)............6 (10:7)
8. TIM OSVJEŽENJE (Kuzmica)....6 (8:7)
9. PAPUK (Velika)..............4 (5:5)
10. POŽEGA.....................2 (2:9)
11. CROATIA (Mihaljevci).......0 (1:11) (-1)
11. LIPA (Stara Lipa)..........0 (1:11) (-1)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI