Nikola i Radoica - požeški teniski dream team

Nikola Piper i Radoica Popović
(FOTO: Aleksandar Grlić)

21.09.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6149

Na teniskim terenima pored Orljave ovog vikenda odigran je 2. Memorijalni turnir Spasoje Raguž - Spaso. Sudjelovao je 21 par rekreativaca, a glavni uvjet je bio da par mora imati zajedno 80 ili više godina. Željko i Dino Grošić su u finalu čistom pobjedom s rezultatom 6:1 u oba seta savladali dosadašnje šampione Ninu Abramovića i Davora Parca.

Uvjet od 80 godina je rezultirao posebnim "dream teamom" najstarijeg i najmlađeg sudionika. Snage su udružili 67-godišnji Radoica Popović i jedan od najperspektivnijih mladih tenisača u Hrvatskoj, 13-godišnji Nikola Piper.

- Bio je to splet okolnosti. Zbroj para mora imati barem 80 godina kako se ne bi udružili najbolji s najboljim od kojih 25 godina. Turnir je memorijalnog karaktera posvećen Spasoji Ragužu, jednom divnom čovjeku i tenisaču. S obzirom na to da sam najstariji aktivni tenisač, inače igram sa sinom Sinišom. On nije mogao doći zbog obaveza u Zagrebu i onda sam se sjetio našeg malog Nikole kao najperspektivnijeg i jednog od najboljih tenisača u državi do 14 godina, koji je već osvojio puno turnira. Normalno je da je to jedna disharmonija najstariji i najmlađi ali je, zato izazovno i lijepo tako da mi je bilo posebno drago da se nas dvojica nađemo na turniru. on ne može ni s kim drugim jer nema toliko starih - rekao je Radoica Popović.


Nikola toliko voli tenis da je ove godine sudjelovao i u teniskom kampu Gorana Ivaniševića.


- Bilo je pomalo spartanski, trenirao sam četiri sata svaki dan, ponekad i više. Najveći uspjeh dosad mi je pobjeda na turniru u Požegi. Želio bih nastupati i postići uspjehe na drugim većim turnirima. Na kampu je radio i Goran i rekao mi je da ne moram pogoditi baš svaku. To je svakako bilo jedno vrijedno iskustvo. S Radoicom sam već trenirao tako da mislim da će se moja mladosti i njegovo iskustvo dobro nadopuniti i da ćemo postići dobar rezultat - ispričao nam je Nikola, a solidan rezultat su i ostvarili jer su došli do četvrtfinala.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI