Požeški filmaši prikupili 1.600 kuna za Doru Perčin

Noć požeškog filma u Gradskom kazalištu Požega
(FOTO: Aleksandar Grlić)

21.09.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7418

Noć požeškog filma je uspjela privući filmoljupce u Gradsko kazalište. Prodano je ukupno oko 160 ulaznica po cijeni od 10 kuna i prikupljeno 1.600 kuna za malu Doru Perčin iz Pakraca koja je oboljela od leukemije. Požežani su tako pokazali da vole ovakve akcije i domaće filmske premjere. Mogli su uživati u novom kratkom filmu Hrvoja Podobnika Gere "Igra i ti", "Mjesečevoj sonati" redatelja Arminija Grgića i Zvonimira Karakatića iz GFR-a te premijeri filma "Dani straha" u produkciji Vivid Cinema ekipe iz Jakšića.



- Htjeli smo napraviti neku premijeru, onda smo se sjetili da bismo sav novac mogli donirati u humanitarne svrhe. Puno nam je s organizacijom pomoglo Gradsko kazalište i ravnateljica Valentina Soldo. Jako smo joj zahvalni na tome. Krenuli smo s prikupljanjem sponzora i na kraju je došlo do jednosatne projekcije. Naš film se zove "Dani straha", traje 16 minuta i jedno je od naših najboljih filmskih ostvarenja. Ovo je naša prva premijera. Nije bilo lako, ali uspjeli smo. Film je više komedija nego drama. Radi se o dvojici prijatelja od kojih je jedan političar u Saboru, a drugi je na Zavodu za zapošljavanje. Dočekuju neočekivanog gosta kojeg onda pokušavaju istjerati. Oko svega nam je organizacijski jako puno pomogao Gerger film, jer smo mi još u osnivanju kao udruga - ispričao nam je Petar Starčević, jedan od organizatora i član Vivid Cinema.





- Premijerno je prikazan film igra koji smo radili u sklopu programa "Film u zajednici". Glume Dora Tolić i Ivan Vukelić. Očekujem da ćemo uskoro kao najavu iduće scenarističke radionice objavit film na internetu. Rado sam pomogao ekipi iz Vivid Cinema koliko sam mogao. Svaka im čast što su to organizirali. Sviđa mi se njihov film, zanimljiva im je režija i dobar je. Najvažnije je što se skupilo toliko za Doru. To je OK. Samo se uvijek pitam zašto se to uopće skuplja. Ne bi li trebalo biti normalno da je liječenje besplatno? Zašto imamo zdravstveni sustav ako moramo sakupljati novac? To mi tako ide na živce - rekao nam je požeški filmaš Gero.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI