Pleterničanima preko 130.000 kn za djecu i mlade

Članovi udruge Oppidum predstavili su Info točku ispred Gradske kuće u Pleternici
(FOTO: Oppidum)

20.09.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4291

Pleterničani nastavljaju povlačiti novac iz ministarstava za razne projekte. Na natječajima Ministarstva socijalne politike i mladih odobrena su tri projekta ukupne vrijednosti više od 130.000 kuna namijenjenih institucijama i udrugama u Pleternici.

Grad Pleternica je dobio 48.000 kuna za akcijski plan za mlade, Društvo "Naša djeca" Pleternica i Udruga "Osmijeh" dobili su oko 34.000 kuna za projekt edukacije mladih, a pleternička Udruga mladih "Oppidum" 52.000 kuna za projekt "Informacija jednako orijentacija". Prema riječima gradonačelnice Antonije Jozić, riječ je o "malim ali slatkim" projektima kojima je cilj poboljšanje kulturnog i društvenog života djece i mladih u Pleternici i okolici. Svi se projekti financiraju iz Ministarstva u cijelosti.

- Akcijski plan za mlade je projekt kojemu je nositelj Grad Pleternica. Planiramo u suradnji s našim udrugama organizirati niz okruglih stolova i tribina na kojima će mladi Pleterničani iznijeti svoje probleme i potrebe. To će biti temelj za izradu akcijskog plana na temelju kojega ćemo moći u budućnosti pripremati nove projekte. Tribine će biti održane tijekom Dječjeg tjedna, to će biti početkom listopada - rekla nam je gradonačelnica Jozić.


- Mi ćemo organizirati niz radionica, kreativnih i edukativnih, u kojima će sudjelovati učenici Osnovne škole fra Kaje Adžića. Cilj našeg projekta je suzbijanje nasilja među djecom, a to se može postići ako djeca i mladi imaju dovoljno izvannastavnih sadržaja. Ponudit ćemo im kazališnu, likovnu, literarnu, glazbenu te radionicu za uređenje prostora i okoliša. Uključit ćemo i učenike iz svih područnih škola, ne samo matične škole u Pleternici. Bit će i radionica za izradu kazališnih lutaka, dakle djeca će imati uistinu velik izbor gdje će moći izabrati područje koje ih najviše zanima. Očekujemo da će sudjelovati stotinjak djece - rekla nam je Renata Matičević, predsjednica Društva "Naša djeca" Pleternica.


U sklopu ovog projekta bit će organizirane i tribine za roditelje djece s poteškoćama, što je predviđenu u suradnji s udrugom "Osmijeh", a vodit će ih logopedi. Djeca iz udruge "Osmijeh" bit će također uključena u neke od navedenih radionica za učenike.

Udruga "Oppidum" povukla je iz Ministarstva novac za projekt kojim žele bolje informirati mlade s našeg područja o njihovim mogućnostima uz razne radionice i edukaciju.

- U suradnji s požeškim uredom HZZ-a, Gimnazijom te udrugom "Zajednica - stručnost i multidiscipliniranost" želimo osigurati mladima pristup objektivnim, razumljivim, pouzdanim i pravovremenim informacijama o njima važnim područjima kako bi ih se osvijestilo i osnažilo za preuzimanje aktivne uloge u pozitivnim društvenim promjenama. Proširit ćemo postojeću Info točku u Lokalni info centar koji će imati zaposlenog voditelja koji će proći potrebnu edukaciju, provest ćemo istraživanje o problemima i potrebama mladih, informirati ih i savjetovati o njihovim pravima, mogućnostima zapošljavanja i usavršavanja... - nabrojao nam je Drago Komarić, predsjednik Udruge Oppidum ciljeve projekta "Informacija jednako orijentacija".


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI