Potpisan ugovor o projektu prenamjene Trenkovog dvora

Potpisivanje ugovora o izradi projekta prenamjene Trenkovog dvora
(FOTO: Mario Barać)

17.09.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3940

Milko Puncer, direktor osječke tvrtke "Urbos" i pakrački gradonačelnik Davor Huška potpisali su danas ugovor o projektiranju glavnog projekta za prenamjenu Trenkovog dvora u Pakracu, u đački dom i hostel.

Vrijednost potpisanog ugovora za izradu glavnog projekta je 125 tisuća kuna, Ministarstvo kulture ga sufinancira sa 100, a Grad Pakrac s 25 tisuća kuna. Glavni projekt bi trebao biti kompletiran do proljeća 2015. godine. On je osnova za dobivanje građevinske dozvole koja je ključna za prijavu na neki od natječaja iz kojih bi se, prema najavam gradonačelnika Huške, trebala i financirati sama prenamjena objekta.

U izradu prve faze projektne dokumentacije, u kojoj je i idejni arhitektonski projekt, uloženo je oko 100 tisuća kuna.


- Smještajni kapacitet će biti moguće kombinirati između đačkog doma i hostela, a predviđeno je 60 ležajeva u 22 sobe. Potrebe za ovakvim smještajem postoje, posebno stoga što od Osijeka do Zagreba nema niti jedan hostel, pa smo projekt lanaca hostela odlučili kandidirati u suradnji s Gradom Viroviticom - pojasnio je Huška. Dodaje kako je uloženo i oko 170 tisuća kuna interventnih sredstava za sanaciju krovišta nakon požara, kako bi se objekt spasio od daljnjeg propadanja.


U budućem đačkom domu i hostelu bi posebna pažnja trebala biti posvećena mjerama energetske učinkovitosti kao i pristupu za osobe s invaliditetom.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI