Pakračanin na SP-u: ¨Dobio sam 100 sijedih u kosi¨

Dejan Vondrak
(FOTO: Mario Barać)

16.09.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3430

Na Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak, održanom proteklog vikenda na kanalu hidroelektrane Dubrava nedaleko Preloga, reprezentacija Hrvatske u kojoj je lovio i Pakračanin Dejan Vondrak, osvojila je ekipno odlično 6. mjesto u konkurenciji 37 svjetskih reprezentacija.

Posebno dobri su naši reprezentativci bili nakon prvog lova u subotu kada su ekipno čak bili na 2. mjestu iza Nizozemske koja je i osvojila svjetski naslov. Nakon subotnjeg lova odličan je bio i Vondrak koji je u sektoru osvojio 3. mjesto i u pojedinačnoj konkurenciji je tada bio na 24. mjestu.

Ipak drugoga dana lošiji rezultati hrvaskih reprezentativaca. Tek 19. mjesto je u ukupnom poretku bilo dovoljno za konačno 6. mjesto. Podbacio je i Vondrak koji je u nedjelju u sektoru završio na 11. mjestu, odnosno pojedinačno na 105. mjestu što je ukupno u pojedinačnom plasmanu bilo dovoljno za konačno 46. mjesto u konkurenciji 203 ribolovaca.
 
- Nisam toliko razočaran koliko sam ljut što ponovno nisam imao sreće sa žrijebom. Kod izvlačenja sam dobio najteži sektor, najuzvodnije prema hidroelektrani gdje je voda strašno brza. Uvjeti su bili jako teški za sve natjecatelje, stalna kiša i nezapamćeno visok vodostaj. Prvi dan sam super odradio, lovila se uglavnom mrena, a ulovio sam 4 ribe ukupne težine 6 kilograma. Drugog dana sam dobio još goru poziciju i ulovio sam samo dvije ribe teške 1,2 kilograma. Potajno sam se nadao da mogu iznenaditi pojedinačno, ali nedostajalo je malo sreće i ovo prvenstvo mi je donijelo 100 novih sijedih u kosi. Ipak zadovoljan sam ekipnim plasmanom jer smo prije prvenstva rekli da bi sve ispod 10. mjesta bilo neuspjeh. Ovo 6. mjesto je drugi najbolji reprezentativni rezultat ikad, nakon 2001. godine kada je u Parizu osvojeno 5. mjesto - rekao je Vondrak.


Srebrnu medalju je na ovom prvenstvu osvojila Češka, brončanu Srbija, a iz Srbije je i pojedinačni prvak svijeta Goran Radonjić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI