Sve je otišlo u mulj: ¨Ostali su samo hladni i mokri zidovi¨

Ljubica Pamer ostala je bez ičega
(FOTO: Lidija Galić)

15.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 11989

Topao i sunčan dan mještani pleterničkog kraja koriste danas za saniranje štete od poplave. I dok su kod većine manje nego u svibnju, po treći je put bez ičega ostala Ljubica Pamer iz Zvonimirove 95 u Pleternici. Suterenski stan još uvijek je pun vode i mulja, a od svega što je imala ostali su goli zidovi iz kojih još uvijek izbija voda.

- Moj cijeli život otišao je u mulj – teško progovara plačući.







Voda je oko četiri ujutro došla sa svih strana i u stanu je za samo nekoliko minuta bilo metar i pol.

Na dvorištu se suše tepisi i njih će, vjeruje, uspjeti spasiti. I to je sve.

- Imam tisuću kuna primanja, udovica sam već 14 godina. Teško je kad je čovjek sam i snađe ga ovakva nevolja. Nemam više ništa osim golih i mokrih zidova. Nemam što obući i obuti, nemam posteljine ni posuđa ni stola, ni stolice. Namještaj sav moram baciti. Spavam u selu. Pijem pet tableta dnevno za smirenje, tri dana nisam jela i pila. Bolje bi bilo da me uopće nema – očajna je Ljubica.





Nakon poplave u svibnju koliko toliko je uspjela nabaviti nešto stvari. Danas je opet bez ičega. U 60-im godinama treba krenuti ispočetka, a nema ni novca ni snage. Na katu kuće živi posinak sa suprugom i troje djece. Ostao je bez posla i teško žive.

- Onaj tko to nije doživio ne može ni zamisliti. Bila bih zahvalna i Majci Božjoj i onome tko bi mi pomogao da mogu ponovno početi živjeti. Vjerujte mi, preteško mi je – jedva uspijeva progovoriti.

Nije joj teško samo zbog toga što je ostala bez ičega, već što s toliko godina mora moliti druge za pomoć. No, to joj je u ovom trenutku jedini izlaz.

Želite li pomoći Ljubici Pamer njezina je adresa Ulica kralja Zvonimira 95, Pleternica, a broj telefona 098/ 963 8954.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI