Poplavljeno dvorište vrtića, veći dio sprava uništen

Poplava u dvorištu Dječjeg vrtića Maslačak
(FOTO: Mario Barać)

15.09.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4845

Obilne kiše štetu čine i imovini Dječjeg vrtića "Maslačak" u Pakracu. Igralište matičnog vrtića na pakračkom Jugu je potopljeno pa će štetu pretrpjeti skupa oprema, poligoni i sprave za igru.



Osim što je voda ovo igralište učinila privremeno neupotrebljivim, dodatni problem je što se oko "močvare" širi vrlo neugodan i opor miris ustajale vode pa će biti potrebno pronaći način da se voda isuši.


Ravnateljica Višnja Klobučar u pakračkom vrtiću radi već 30 godina i, kako kaže, ovako nešto nikada nije doživjela.




- Imali smo do sada slučajeva da nakon velikih pljuskova poplavi mali dio dvorišta u dijelu jaslica, ali ovakav potop cijelog dvorišta je nezapamćen. Jedino što sada možemo je djecu odmaknuti od tog dijela dvorišta, a nakon što se voda povuče, obratit ćemo se Gradu Pakracu kao našeom osnivaču, sa zamolbom za sanaciju štete. Teško mi je procijeniti o kolikoj šteti se radi, ali s obzirom na skromna primanja koja ima naš vrtić, to će za nas biti veliki udarac, a sami ne možemo obnoviti neke sprave koje će istrunuti. Sreća je što imamo nekoliko sprava koje su napravljene od plastike ili su kromirane, ali pitanje je koliko će biti upotrebljiv veći dio drvenih sprava - pojašnjava ravnateljica Klobučar.



S obzirom da su kiše sve češće, ali i obilnije, najavljuje da će se problemu poplave njihovog dvorišta morati pristupiti još temeljitije. - Jasno je da će se morati iznaći način i sredstva da se napravi kvalitetan sustav odvodnje kao dugoročno rješenje ovog problema jer je područje na kojem je naš vrtić izgrađen, inače dosta močvarno područje - zaključuje ravnateljica Klobučar.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI