Vojska u Pleternici; Jozić traži hitan sastanak u Hrv. vodama

Vojnici grade zečje nasipe
(FOTO: Anđelko Banović)

13.09.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 12389

Vodostaj rijeke Orljave u Frkljevcima je u laganom opadanju, a voda se u Gradcu i poplavljenom dijelu Pleternice počela povlačiti s cesta.






- Voda se povlači, ali to jako sporo ide. Poplavljeno je preko stotinu kuća u Ulici kralja Zvonimira i Gradcu. Mi smo učinili sve što smo mogli, prokopala su se tri kanala, vreća s pijeskom sad imamo. Došla je vojska koja je gradila nasipe prvo u Gradcu, a sad smo ih dislocirali u Pleternicu. Prestaje nam da čekamo i budemo što spremniji za noć. Najavljuju jaku kišu u drugom dijelu noći. Ne znam što bih više rekla, stoka je evakuirana iz ugroženih dijelova naselja - kaže Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.






Budući da je ovaj kraj pogodila gotovo identična nepogoda prije nepuna četiri mjeseca, postavlja se logično pitanje zašto se ništa nije učinilo na prevenciji.





- Mi smo još u svibnju, odmah nakon prošle poplave, tražili od Hrvatskih voda da izgrade nasip na pleterničkom području uz Orljavu, odnosno od Dervišage do Pleternice. Dobili smo odgovor da se ne može graditi bez građevinske dozvole. Sad tražimo hitan sastanak u Hrvatskim vodama i da učine isto što su učinili u Gunji. Akumulacija se može graditi godinama, nama nasip treba hitno - upozorava gradonačelnica.

































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI