Otpali dosadašnji pomoćnici, pa čak i profesori

HZZ- ilustracija
(FOTO: Matea Pandžić)

12.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 9123

363 kandidata zadovoljilo je formalne uvjete natječaja za pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Na objavljeni se poziv prijavilo 400 kandidata, a posao će dobiti njih 40.

U prvom je krugu testiranja provedeno psihologijsko testiranje kandidata te danas i selekcijski intervju. Kad će biti objavljena imena primljenih kandidata još uvijek nije poznato. No, već sad je puno nezadovoljnih.

U redakciju nam se javila majka djevojčice koja od početka školovanja ima svoju pomoćnicu u nastavi. Ove će godine dobiti novu.


- Asistentici koja je to do sada radila u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje je rečeno da ne treba pristupiti testiranju jer će u obzir uzeti njezine testove iz prošle godine na temelju kojih je primljena na to mjestu. Na kraju je među onima koji nisu ispunili uvjete. To znači da će moje dijete dobiti novog pomoćnika u nastavi što nikako nije dobro. Djeca s posebnim potrebama velike promjene poput takve teško podnose. Zašto netko tko je lani bio dobar za taj posao sada više nije? - pita majka samo jednog od 40 djece koja će uskoro dobiti svoje pomoćnike u nastavi.


Neslužbeno doznajemo da na testiranju nisu prošli čak ni neki od kandidata koji su po zanimanju diplomirani profesori.

Pojašnjenje na koji je način obavljeno testiranje kandidata, što je bilo presudno u njihovom odabiru i zašto pomoćnici u nastavi koji su to lani radili ove godine više nisu dobri za to, zatražili od gradonačelnika Vedrana Neferovića jer je Grad Požega nositelj projekta.

- Selekciju obavlja Zavod za zapošljavanje koji će Grad izvijestiti o kandidatima koje preporučuju na osnovi provedenog testiranja - odgovorio nam je kratko Neferović.

Isti smo upit stoga poslali i u požešku podružnicu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Odgovor ćemo objaviti po primitku.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI