¨Da nije bilo ove donacije, ne bih mogla svirati¨

Klara sa sestrom Sveom
(FOTO: Mario Barać)

10.09.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5090

Klara Rajković, učenica 7. razreda Osnovne škole Lipik i 6. razreda Osnovne glazbene škole Pakrac od danas je bogatija za električni pianino. Rezultat je to humanitarne akcije koju je pokrenula Osnovna glazbena škola Pakrac kako bi Klari nabavila novi instrument jer je u svibanjskoj poplavi u Lipiku ostala bez sintisajzera.

- Jako sam sretna i zahvaljujem na ovom klaviru jer da nije bilo te donacije, ne bih mogla svirati. Stari sintisajzer mi je uništen u poplavi, nisam ga uspjela spasiti, a spasila sam samo flautu - rekla je Klara nakon što su joj u obiteljskoj kući u Meštrovićevoj ulici pianino uručili Alfreda Petani - Grafina, ravnateljica pakračke glazbene škole te gradonačelnici Lipika i Pakraca Vinko Kasana i Davor Huška.

- Klara je naša vrlo vrijedna učenica flute, a sada u 6. razredu kao drugi instrument dobiva klavir i to je priprema za Srednju glazbenu školu. Htjeli smo joj pomoći u nabavi novog instrumenta pa smo novac prikupljali na završnom koncertu i mjuziklu "Snježno kraljevstvo" u Hrvatskom domu u Pakracu. Uz gradove Lipik i Pakrac, akciju su financijski pomogli Poduzetnički centar Pakrac i Hrvatsko društvo skladatelja, a pomoglo nam je i Kulturno prosvjetno društvo "Sloga" koje se odreklo naknade za korištenje prostora za probe i nastup. U akciji smo prikupili 4.250 kuna - rekla je ravnateljica Petani-Grafina.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI