Uskoro kreće rekonstrukcija triju pleterničkih ulica

Ulica Matije Gupca u Pleternici
(FOTO: Anđelko Banović)

08.09.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4136

Hrvatske ceste uskoro započinju s rekonstrukcijom dviju državnih cesta u Pleternici. Kako stoji na službenim web stranicama Hrvatskih cesta, završeni su javni natječaji za odabir izvođača radova na rekonstrukciji ceste D525 u Ulici Matije Gupca, odnosno od velikog kružnog toka prema Slavonskom Brodu do hipodroma i ceste D38 u ulicama kralja Zvonimira i Eugena Podubskog, odnosno od malog kružnog toka prema Buku, skroz do mosta na rijeci Londži.

Izabrani su izvođači GP Krk i Poduzeće za ceste iz Slavonskog Broda, koji će po ukupnoj cijeni za oba gradilišta, od oko 22 milijuna kuna, izvesti radove. Kako doznajemo, postavit će se novi asfalt, izgraditi nogostupi, ivičnjaci, a na dijelu ceste prema Buku predviđena je i biciklistička staza. U Gradu Pleternici sa zadovoljstvom su dočekali ovu informaciju.

- Tijekom proteklih godina rekonstruirana je cesta u samom centru grada, zatim Jelačićeva prema Požegi i cesta prema Batrini. Među državnim cestama u samoj Pleternici, preostale su još ove dvije i mi smo prije par godina tražili od Hrvatskih cesta da ih uvrste u plan građenja, što su one i učinile. Posebno velik problem imamo s nogostupom u Gupčevoj ulici, kojega praktički i nema zbog sadašnje konfiguracije terena. Nadam se da će taj problem ovom rekonstrukcijom biti riješen. To je projekt Hrvatskih cesta, ali mi ćemo se, kao Grad, uključiti tako što ćemo u novoobnovljenim ulicama posaditi nove drvorede i urediti zelenilo - rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI