Pleternički mališani dobili poligon za učenje ponašanja u prometu

Djeca se vježbaju kako pravilno sudjelovati u prometu
(FOTO: PU požeško-slavonska)

07.09.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5847

Djelatnici Dječjeg vrtića "Tratinčica" u Pleternici, Grad i roditelji u suradnji s policijskim službenicima PU požeško-slavonske, uredili su poligon za učenje i vježbanje pravilnog ponašanja u prometu. Pomogla im je Zaklada "Slagalica" kako bi imali cjelogodišnji program učenja kako se ponašati u prometu.

Pleternički su policajci u petak pojašnjavali djeci osnovna pravila, bilo da sudjeluju kao pješaci ili biciklisti. Djeca su uz igru tako naučila što koji prometni znak "govori", ali i da kaciga glavu čuva.




- Prema Strategiji prometne preventive u dječjem vrtiću 2013.-2020. godine, sigurno ponašanje i primjena mjera sigurnosti u prometu pozitivna je navika koja se može usvojiti samo kontinuiranim radom od najranije dobi. Djeca predškolske dobi najbrže će je i najlakše usvojiti ako se predviđeni sadržaji prezentiraju na zanimljiv način, primjenom aktivnog i iskustvenog učenja, uz njima primjerena nastavna sredstva i pomagala, od zabavnih igrica, didaktičkoga materijala do različitih natjecanja. Bitno je da djeca mogu aktivno sudjelovati i pri tome se osjećati važno i uspješno što se pleterničkim mališanima vidjelo po osmjesima - rekla je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI