Večeras nastupaju najjača imena hrvatske tamburaške glazbe

Konferencija za novinare Aurea festa
(FOTO: Lidija Galić)

06.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 9415

- Najmanje osam pjesama s ovogodišnjih Zlatnih žica Slavonije postat hitovi, a 21 će ih biti vrlo slušane. Želja nam je da probamo stvoriti čvršći status kontinentalne glazbe i da se iz Hrvatske glazba što više izvozi – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Aurea festa Veljko Valentin Škorvaga.

- Hrvatska glazba spada u red izvoznih proizvoda koji generiraju više novca nego daleko poznatije industrijske grane u RH. Bez obzira na sitna podbadanja na temu sinergije tambure i bubnjeva drago mi je što radimo ono čemu teže drugi narodi u EU, a to je evolucija glazbe – dodao je Miroslav Škoro, jedan od večerašnjih izvođača i suvlasnik Campusa koja je izdavač CD-a ovogodišnjeg festivala.




Od 18,45 na Trgu sv. Trojstva bit će održan koncert pobjednika naših lokalnih festivala „Cvjetići glazbe“ i „Zlatni glas Zlatne doline“, Tamburaški sastav MUP-a iz Zagreba te Zlatko Galik, pobjednik međunarodnog tamburaškog natjecanja održanog u Požegi.


- Od 20 sati, uz izravan prijenos na drugom programu HRT-a objedinili smo bendove koji nisu isključivo tamburaški poput Begina, Posegane, Od srca do srca, itd. koji uz tamburaške imaju i druge instrumente. To je ta glazbena evolucija o kojoj govorimo – najavio je Dominik Škrabal, prodirektor festivala tamburaške glazbe, večerašnji program na festivalskoj pozornici.



Bit će izvedena 21 nova skladba, a nastupit će Slavonski dukati, Slavonske lole, Miroslav Škoro, Gazde, Begini, Boris Ćiro Gašparac, Dike, Posegana i drugi.

Na konferenciji za novinare svečano je potpisan ugovor između izdavačke kuće Menart i mladih tamburaša „Od srca do srca“.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI