Mandić: ¨Ako je hitno, zovite žurne službe i GSS¨

Zdravko Mandić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

05.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4401

Unatoč kiši koja pada već danima, opasnosti od izlijevanja rijeka i novih poplava za sada nema.
- Daleko smo čak i od pripravnog stanja. Vodostaji Orljave, Londže i Vrbove nešto su viši nego proteklog tjedna, no sve je pod kontrolom - rekao nam je Miroslav Taborski iz Hrvatskih voda.

Međutim, kiša je prouzrokovala velike probleme mještanima Žigerovaca. Privremeni prijelaz između Borićevaca i Žigerovaca je poplavljen i stanovnici su ponovno odsječeni od kopna. Kažu da je to već peti-šesti put ove godine.

Načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić nam je rekao da su radovi na rekonstrukciji nekadašnjeg mosta krenuli prije otprilike tjedan dana, ali su prekinuti zbog kiše.


- Podigla se razina Orljave. Vjerojatno se ne može prelaziti ni preko privremenog prijelaza koji smo napravili. Nemam informaciju da je nekome hitan prelazak u Žigerovce. Ako je nešto hitno, zna se način kao se to rješava. Neka zovu žurne službe i GSS - rekao je načelnik Općine Brestovac.


Kaže da će, ako vrijeme dozvoli, most biti završen do kraja ove godine. S druge pak strane od Miroslava Taborskog doznajemo da će Hrvatske vode sudjelovati u financiranju radova, ali tek od iduće godine.

- Kad kiše stanu, nastavit ćemo s radovima - tvrdi Mandić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI