Od ponedjeljka usluge Komunalca u Vukovarskoj ulici

Anto Bekić, Vedran Neferović i Mario Pilon
(FOTO: Lidija Galić)

03.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5123

Od ponedjeljka građani Požege komunalne usluge koje su obavljali u nekadašnjem prostoru Tekije mogu obavljati u novim prostorima Komunalca d.o.o., u Vukovarskoj 8. Uređenje upravne zgrade je krenulo u travnju, a za adaptaciju, poprilično derutnog prostora, utrošeno je oko dva milijuna kuna.






- Imamo oko 450 četvornih metara uredskog prostora. To je prva etapa u nastajanju tvrtke Komunalac, a predstoji nam izrada gospodarskog dvorišta gdje će biti preseljena operativa, odnosno kamioni za odvoz otpada, traktori, bageri i ostala teška mehanizacija. Pred nama je odvojeno prikupljanje otpada i izgradnja reciklažnih dvorišta čime gospodarenje otpadom želimo dići na višu razinu. Planiramo i sanaciju sustava grijanja u stambenim zgradama u Babinom viru. Dobar dio radova smo odradili, a ostatak će biti dovršen do kraja godine. Modernizirat ćemo kotlovnice i cjelokupni sustav grijanja što je već godinama veliki problem za grad Požegu - rekao je Anto Bekić, direktor Komunalca d.o.o.




- Bilo je puni pitanja što će se dogoditi s Komunalcem nakon razdvajanja od Tekije. Govorilo se o privatizaciji i otkazima. Naprotiv, povećali smo broj zaposlenih i danas u Komunalcu radi 107 ljudi. Povećali smo i broj aktivnosti - dodao je Bekić.

Gradonačelnik Vedran Neferović dodao je da razina usluga koje Komunalac mora pružiti građanima nakon preseljenja mora biti još kvalitetnija i bolja.

- Tvrtka Komunalac mora biti otvorena prema građanima, brza u reakciji i rješavanju problema koji se pojave. Poslovni planovi Tekije i Komunalca u skladu su s europskim zakonima i obje tvrtke tome se prilagođavaju vrlo brzo - rekao je gradonačelnik Neferović.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI