Na prvoj dražbi za nekretnine ZRC-a nije bilo ponuđača

02.09.2014. | Mario Barać
Pregleda: 13341

Pred Općinskim sudom u Daruvaru, Stalnoj službi Pakrac, održano je ročište za prodaju nekretnina ZRC-a Lipik d.d. u stečaju. Na dražbi su se našli bazeni, Kursalon Wandelbahn i građevinsko zemljište čija je ukupna vrijednost procijenjena na oko 22 milijuna kuna.

- Početna cijena trebala je biti u iznosu dvije trećine od procijenjene vrijednosti nekretnina, ali nije bilo zainteresiranih ponuđača. Uspjela se prodati tek manja parcela i to fizičkoj osobi čije je dvorište uz nju, po cijeni od 9.000 kuna, što je zanemarivo u odnosu na ukupnu vrijednost nekretnina koje su na prodaju. Sljedeće ročište očekujemo za otprilike mjesec i pol dana, na kojem početna cijena neće moći biti niža od polovine procijenjene vrijednosti nekretnina - rekao nam je Milan Nakić, stečajni upravitelj u ZRC-u Lipik.

Podsjetimo, na posebnoj dražbi prošloga tjedna prodan je Hotel Lipa i to Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka za 5 milijuna kuna, a prema najavama iz Ministarstva branitelja, očekuje se da će se hotel prenamijeniti u Veteranski centar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI