Što se tiče policije, donacije se prikupljaju legalno

letak Zvončići
(FOTO: Aleksandar Grlić)

30.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2851

Stigao nam je odgovor Policijske uprave požeško-slavonske vezan za zaposlenike tvrtke Master team koji su prije dva tjedna prikupljali donacije u požeškoj pješačkoj zoni. Za brošuru Udruge za djecu s poteškoćama u razvoju "Zvončići" iz Karlovaca su tražili 15 kuna od Požežana i ostalih prolaznika. Kao što smo i sami uspjeli doznati sav novac koji "darujete" ne ide djeci. Zagrebačka tvrtka Master Team d.o.o. isplaćuje deset tisuća kuna mjesečno karlovačkim Zvončićima, a zauzvrat smiju prodavati brošure s informacijama za fiksni iznos od 15 kuna. Pri tom obavezno moraju izdati fiskalni račun jer je riječ o prodaji. Dobili smo potvrdu da je sve legalno.

- Poštovani, vezano za vaš upit nakon provedenih policijskih izvida nisu utvrđene činjenice koje ukazuju na počinjenje kaznenog djela ili prekršaja iz nadležnosti Policijske uprave požeško-slavonske. Tijekom ove godine na području u nadležnosti naše Policijske uprave zabilježili smo pet prekršaja iz čl. 11 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno prosjačenja novca - odgovor je Ivane Radić, glasnogovornice PU požeško-slavonske.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI