Djeca crtala likove iz bajki; druženje završilo pjesmom

Djeca su crtala likove iz bajki
(FOTO: Aleksandar Grlić)

29.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5177

U novom prostoru Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi jučer je vrlo veselo završeno "Ljeto u knjižnici". U posljednjoj aktivnosti "Bajkoviti svijet – što želim biti u svijetu bajki" djeca su kredom slikala likove iz bajki po betonu nove zgrade, a oni koji su htjeli mogli su crtati i na papiru po predlošku. Bajke im je čitao i na gitari pratio Goranu Katušić iz Dječjeg vrtića Cvjetna livada. Čitač bajki je priredio i malu glazbenu igru s udaraljkama pa je cijeli događaj završio uz pjesmu. Djeca, roditelji, djedovi i bake su bili oduševljeni.



- Crtam dobru vilu iz Barbie bajke. Zove se Slatka. odabrala sam baš nju zato što je volimo i ja i sestra. Sviđa mi se što se družimo uz bajke i crtamo. To radim svaki put i kod kuće. Kad mi bude dosadno mama mi kupi krede pa crtam, ali sad mi se sviđa što to mogu raditi još puno djece - ispričala nam je 9-godišnja Petra.





- To je patka, crtam iz svoje glave, ali inspirirala me slika koju sam vidjela. Fora mi je što se družimo ovako, posebno što svatko može nešto nacrtati. Uvijek imam odličan iz likovnog odgoja, možda sam samo jednom dobila vrlo dobar. Volim crtati sve. Kod kuće češće radim na papiru. Voljela bih da ovakvih radionica ima više - dodaje 11-godišnja Mia.



- Stvarno je prekrasno i poticajno. Dovela sam malu unuku Magdalenu. Strašno voli biti tu i jedva čeka da dođe. I kod od mene i kod kuće stalno nešto radi. Tata im je svašta napravio za igru, ali ovdje je jedna rijetka prilika da djeca na poseban način uđu u svijet bajki. Pričam im ih i ja, ali ovo je potpuno drukčije - ispričala nam je baka Nevenka Samardžija.



- Došla sam s kćeri koja ima šest i pol godina. Redovni je član knjižnice i uvijek se odazovemo rado svim susretima u knjižnici. Redovito čitamo slikovnice, svaku večer prije spavanja. Omiljeni su joj "Braco i Seka Medvjedić" i slikovnice o Petri. Ovo je ipak nešto posebno, tete u knjižnici se jako trude da razvesele djecu. Na prigodan način ih uvode u svijet bajki i slikovnica. Djeca to rado prihvaćaju, mi roditelji se rado odazovemo i na kraju to ispadne jako lijepo - ispričala nam je mama Martina Kožić.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI