Rukometaši LiPe sele u Međužupanijsku ligu

RK LiPa
(FOTO: Mario Barać)

26.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3173

Rukometaši LiPe započeli su pripreme za predstojeću sezonu, a prema najavama iz kluba, nakon nekoliko godina provedenih u 3. rukometnoj ligi sjever, ove sezone će igrati u Međužupanijskoj ligi.

- Glavni razlog su financije kao i kod većine klubova. Računica je bila jednostavna i zaključili smo kako nam je 3. liga, u kojoj u sezoni pređemo oko četiri tisuće kilometara preskupa i da nemamo mogućnost to financirati još jednu sezonu. Slično je stanje i u nekim drugim klubovima u okruženju pa smo u fazi formiranja Međužupanijske lige u kojoj bi, prema najavama, igralo osam do deset klubova s područja Bjelovara, Daruvara, Virovitice, Čazme, Križevaca. Plan je sredstva koja bi potrošili na putovanja i natjecanje u 3. ligi, preusmjeriti na opremanje svih selekcija koje je, zbog pomanjkanja novaca, izostalo posljednjih sezona. Još ćemo se ozbiljnije posvetiti i više ulagati u školu rukometa koja odlično funkcionira - pojasnio je Dean Nagy, koordinator svih selekcija Rukokmetnog kluba LiPa.

Igračkih promjena u odnosu na prošlu sezonu nije bilo, ekipa trenira tri puta tjedno u Pakracu, a svoju afirmaciju u seniorskom pogonu ove sezone imat će i nekoliko kadeta koji su priključeni prvoj momčadi.


Međužupanijsku ligu će igrati i sve mlađe kategorije - kadeti rođeni 2000. godine te djevojčice i dječaci u ligama mini i super mini rukometa, rođeni 2004. godine i mlađi. Plan je da obje ekipe u obje kategorije nastupe sljedeće godine na Prvenstvu Hrvatske u mini i super mini rukometu koje će biti održano u Karlovcu. Minići su također krenuli s pripremama, a već ovog vikenda će imati i prve utakmice i to na turniru u Daruvaru.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI