Radovi kasne dva mjeseca; za opremanje nedostaje 500.000 kn

Izgradnja sportske dvorane kasni više od dva mjeseca
(FOTO: Aleksandar Grlić)

25.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4934

Radovi na novoj sportskoj dvorani i proširenju Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije zbog loših su se vremenskih uvjeta i tehničkih poteškoća produžili za dva dodatna mjeseca. Iako je prvotno bilo planirano da dvorana bude već u funkciji početkom školske godine, učenici će praktičnu i teorijsku nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja morati još neko vrijeme održavati u improviziranim uvjetima. Jednosmjenski rad Katoličke osnovne škole nije ugrožen, iako se ove godine upisuje još jedna generacija.



- Što se tiče početka nove školske godine nemamo problema, imamo još uvijek dovoljan broj učionica za jednosmjensku nastavu. Kad smo proširivali školu imali smo na umu da do osmog razreda možemo zadovoljiti sve potrebe nastave u jednosmjenskoj nastavi. Završetak sportske dvorane i novih učionica smo planirali do početka ove školske godine. To su odgodili vremenski uvjeti, a imali smo i dodatne poteškoće pri zaštiti i sanaciji stijene te otkopa iza škole. Novi je rok završetka radova 31. prosinca. Nadamo se da ćemo s početkom drugog polugodišta omogućiti korištenje novih prostora i učionica - izjavio nam je Ivica Žuljević, ravnatelj Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije.


Potrebno je još osigurati novac za sportsku opremu i unutarnje uređenje.


- Učionice su manji problem jer imamo partnere koji će nam pomoći da ih uredimo. Drugi dio je još malo upitan, a to je opremanje sportske dvorane. Da bi se kvalitetno i po nekim standardima uredila sportska dvorana potrebno nam je oko 450 tisuća kuna. Pokušavamo naći rješenje i vjerujemo da ćemo naći sredstva kako bi se nastava tjelesnog odgoja u novoj dvorani mogla početi održavati već od drugog polugodišta- dodao je Žuljević.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI