Na najvećem hodočašću u Slavoniji očekuju više od 100.000 ljudi

23.08.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6056

Večeras počinju pleterničke Devetnice Gospi od suza. Održavaju se od 1955. godine.

- Sjećanje je to na čudesni događaj u Sirakuzi kad je reljef Bezgrešnog srca Marijina prosuzio ljudskim suzama te Crkva potvrdila da su to suze boli onih koji odbijaju ljubav Božju. To su suze molitve - podsjetio je pleternički župnik Antun Čorković.

- Svake večeri u 18 sati je molitva krunice, a nakon toga sveta misa koju će predvoditi pater Isusovac  iz Zagreba prof. dr. Niko Bilić. Sve je više hodočasnika pješaka iz naše biskupije, ali i iz cijele Hrvatske koji dolaze u ovo, nakon Sirakuze drugo najveće na svijetu, svetište Gospi od suza - dodao je Čorković.


Kaže da se u ovom dijelu Hrvatske ne može naći toliki skup vjernika koji hodočaste svetište tijekom devet dana.


- Kroz svetište prođe oko sto tisuća ljudi, podijelimo oko 40 tisuća svetih pričesti i to je velika duhovna snaga. Ipak, važnije od samih brojki je srce i da bi se osjetilo Svetište Gospi od suza treba doći ovdje i to doživjeti - kaže Čorković uz poziv svim ljudima da dođu u Pleternicu.
Hodočasnici pristižu već u popodnevnim satima iz Požege, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Našica i drugih gradova.

Posljednjeg dana Devetnica, na blagdan Gospe od Suza, 31. kolovoza, svečano euharistijsko slavlje i procesiju u 18,30 sati predvodit će požeškli biskup Antun Škvorčević.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI