Vondrak opet u reprezentaciji: ¨Medalja bi bila kruna 15-godišnje karijere¨

Dejan Vondrak
(FOTO: Mario Barać)

22.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4875

Pakračanin Dejan Vondrak već godinama u sportskim ribolovnim krugovima slovi kao jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca. To je i potvrdio ovog srpnja nizom odličnih rezultata zahvaljujući kojima je izborio nastup u hrvatskoj ribolovnoj reprezentaciji s kojom će 13. i 14. rujna nastupiti na Svjetskom ribolovnom prvenstvu koje će ove godine biti održano u Hrvatskoj.

Mjesto u reprezentaciji tražilo se kroz 6 majstorica, izlučnih ribolovnih natjecanja u kojima je Vondrak potvrdio dominaciju i izvrsnu formu. Svih 6 kola majstorica je održano na kanalu Hidroelektrane Donja Dubrava pored Preloga, gdje će biti i održano SP. Vondrak je u 6 natjecanja osvojio 4 prva mjesta te po jedno drugo i treće što je bilo i više nego dovoljno za uvjerljivo osvajanje prvog mjesta i plasman u reprezentaciju.




- Svjetsko prvenstvo se po prvi put održava u Hrvatskoj, očekuje se nastup 40-ak reprezentacija iz cijelog svijeta i moja očekivanja su velika. Posebno puno očekujemo od ekipnog dijela natjecanja jer će prvenstvo biti održano na specifičnoj i zahtjevnoj vodi što nama daje određenu prednost jer tu vodu kao domaćini dobro poznajemo. Stav je da bi sve ispod ekipnog 10. mjesta ekipno bilo neuspjeh. Velika očekivanja imam i od pojedinačnog dijela natjecanja iako sam svjestan da ću se natjecati s ribolovcima iz svjetskih velesila koje u ovaj sport ulažu ogromna sredstva i čiji se natjecatelji u životu bave isključivo ribolovom. Zadnji rezultati mi daju određenu prednost i u odličnoj sam formi. Iako sam realan, potajno se nadam dobrom rezultatu. Plasman među 10 naboljih bi za mene bio ravan osvajanju naslova svjetskog prvaka. Ipak, u dva dana ribolova sve je moguće, a eventualna medalja bi bila kruna moje 15-godišnje ribolovne karijere - kaže Dejan koji je već godinama član prvoligaške ekipe "Bjelka" iz Sunje.


Do sada je kao član reprezentacije nastupio na 14 svjetskih ili europskih prvenstava, a najbolji rezultat mu je pojedinačno 15. mjesto izboreno 2012. godine na SP u Češkoj. Jednu od najboljih sezona u karijeri Vondrak je okrunio pojedinačnim osvajanjem Kupa Hrvatske u Belom Manastiru i to po četvrti put što do sada još nikome nije uspjelo.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI