Učenici će sami uzgajati povrće i obrađivati voćnjak

Članovi zadruge "Neven" na štandu za Dan škole
(FOTO: OŠ fra Kaje Adžića)

19.08.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3005

Učenici pleterničke Osnovne škole fra Kaje Adžića, područne škole u Požeškim Sesvetama od jeseni kreću s uređenjem školskog vrta i voćnjaka. Naime, u sklopu projekta Poduzetnički impuls za 2014., Mjera D1 "Obrazovanje za poduzetništvo" školskoj zadruzi "Neven" odobreno je 50 tisuća kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva poduzetništva i obrta za program poticanja poduzetništva i obrta.

 - U projekt će biti uključeno svih 14 učenika područne škole, učenici iz matične škole, roditelji i djelatnici Poljoprivredne savjetodavne službe. Radovi kreću od rujna. Osnovali smo u travnju školsku zadrugu "Neven" i već smo uredili voćnjak lješnjaka i oraha koji je nekad obrađivao seoski učitelj. U sklopu Dana škole prodavali smo čaj i sok od bazge, svijeće od pčelinjeg  voska, orahe, jabuke, dekorativne kutijice, vrećice, slike, cvjetove i okvire koje su izradili članovi zadruge - rekla nam je Anka Dorbić, ravnateljica pleterničke škole.

Novcem dobivenim od Ministarstva uredit će se prostori za rad zadruge te izložbeno mjesto za posjetitelje. Bit će organiziran Dječji tjedan poduzetništva te održane radionice s ciljem razvijanja poduzetničkog duha kod djece.
 
Projekt će trajati šest mjeseci, a partner je Poduzetnički centar Pleternica. 




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI