Slovenac s ručno izrađenim trikeom glavna atrakcija (video)

Bikeri iz Slovenije došli su prijatelju u posjet u Eminovce
(FOTO: Aleksandar Grlić)

17.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10338

"To je moj ručni rad, motor je od Volkswagenove bube od 1.200 kubičnih centimetara. Kolega ima Porschea, a ja bubu klasik. Realno sam radio na njemu tri godine, ali najveći dio posla je izraditi sve papire za homologaciju i atest", pokazuje nam Slovenac Stanko Jurković svoj trike, tricikl izrađen od automobila.

Stanko je s još dvojicom prijatelja bikera iz Ormoža došao u posjet Zvjezdanu Stapiću u Eminovce pored Jakšića. Obitelj Stapić su posjetili i njihovi prijatelji Poljaci koje su upoznali na moru, a baka Stapić je prava bikerica, na motociklu ide po krastavce u vrt. Gosti su nam pohvalili domaćine, Slovenci pokazali svoje tricikle, a upoznali smo i baku bikericu.




- Malo je dijelova od Kawasakija, nešto je iz željezare, nešto je ručni rad u mojoj garaži. Malo mi je to uzelo više vremena jer sam se tada školovao još na falkultetu i trebalo je izraditi nacrt za svki dio. Sa Zvjezdanom sam se upoznao prošle godine. Bio sam kao prvi dočasnik polaznik škole za više instruktore u Požegi dva mjeseca i tako smo postali prijatelji. Za domaćine mogu reći sve najbolje, nema čega nema. Vidi se da smo svi iz "jedne grupe". Isto je i u Sloveniji, kad netko dođe, potrudiš se - rekao nam je Stanko Jurković.






Tadeusz Formela je sa suprugom Beatom prijatelj Stapićima postao na ljetovanju. Prijateljstvo ne poznaje granice i jezične barijere - i Poljaci i Slovenci govore dobar hrvatski jezik.

- Tu nam je kao kod kuće, super nam je. Dolazim najmanje pet godina. Prijatelji još nisu bili kod nas, ali su nas je Zvjezdan obećao posjetiti za dvije godine. Mi smo iz Gdanjska na samom sjeveru Poljske i svake godine putujemo 1.500 kilometara u Hrvatsku. Najviše mi se sviđa kako se peče janjetina i odojak i prelijepo more, a u Slavoniji dobri ljudi - ispričao nam je Tadeuz.



- To je jedan lijep osjećaj. Družim se s ljudima s kojima sam odrastao, ali treba širiti poglede i upoznavati nove. Drago mi je što sam upoznao i njih. Nadam se da će mi dolaziti češće i da će ovo postati tradicionalno, svake godine da ispečemo neko janje ili prase. Nije to neka investicija, a svima nam je ljepše kad se družimo - ispričao nam je domaćin Zvjezdan Stapić.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI