Požeški sportski savez ostaje s 4 djelatnika; koje poslove obavljaju?

Sportska dvorana Grabrik
(FOTO: Aleksandar Grlić)

15.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6759

Petero dosadašnjih djelatnika Požeškog sportskog saveza sporazumno je raskinulo ugovor i prešlo u gradsku ustanovu Sportski objekti koja je s radom započela od početka kolovoza. Riječ je o djelatnicima na održavanju sportskih objekata, a osim njih u ustanovi je zaposlen i privremeni ravnatelj Goran Ribičić.

- Vidjet ćemo kako će to funkcionirati i hoće li petero ljudi moći održavati sve sportske objekte u gradu. Što se tiče ostalih djelatnika Požeškog sportskog saveza, čije se plaće također financiraju iz gradskog proračuna, treba vidjeti koje poslove oni rade i u kojem opsegu te kolike su realne potrebe za tim, koliko je potrebno profesionalnih sportskih djelatnika na plaći Grada - odgovorio nam je gradonačelnik Vedran Neferović.

U savezu je ostalo 5 djelatnika, s time da Dane Milobara idućeg tjedna odlazi u mirovinu. Ostaje četvero radnika i to na radnim mjestima: glavni tajnik, stručni suradnik, knjigovođa i administrator. Na upit koje točno poslove oni obavljaju, glavni tajnik PSS-a Željko Mitrović odgovara kako je Savez donio odluku da se pripremi sistematizacija radnih mjesta, a dostavit će nam je po njenoj izradi i usvajanju.


- Poslovi koje sad obavlja ustanova Sportski objekti, a to je održavanje sportskih objekata, samo su neki od poslova koje je obavljao Požeški športski savez. Savez kao pravni sljednik Saveza za fizičku kulturu (SOFKA) postoji od 1. siječnja 1967. godine u ovakvom ili sličnom obliku. Prema Programu rada Požeškog športskog saveza, ukoliko ostane isti opseg poslova, posla ima dovoljno za sve - odgovara Mitrović koji pojašnjava da oni vode skrb za 73 udruge, lige, plaćanje sudaca, prijevoza i kotizacije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI