Pakračani ugostili streličare iz cijelog svijeta (foto)

Streličarski kup u Prekopakri
(FOTO: Igor Pleša)

11.08.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 2133

Streličarski klub Kuna iz Pakraca proteklog vikenda ugostio je streličare iz sedam zemalja koji su se natjecali u Alpe Adria Field kupu održanom u šumi uz jezero Pakurnovac te na motocross stazi na Matkovcu u Prekopakri.



Zanimljivo je da su na ovom natjecanju, uz natjecatelje iz europskih zemalja, nastupali i streličari iz Australije i Argentine, a svima je ovo bila vrlo dobra priprema prije svjetskog prvenstva koje će sljedećeg tjedna biti održano u Zagrebu.





U dva dana natjecanja 38 streličara natjecalo se u 7 disciplina u kojima su gađali 24 mete na tehnički vrlo zahtjevnoj stazi. S obzirom da je SK Kuna bio organizator ovog natjecanja svega tri streličara iz ovog kluba nastupili su na natjecanju dok je ostatak morao odrađivati organizacijski dio posla. Ipak oni koji su nastupili ostvarili su odlične rezultate. Tako je prvi i drugi dan natjecanja Tomislav Nemet u konkurenciji tri streličara osvojio prvo mjesto u disciplini dugi luk, a prvo mjesto osvojila je i Mirela Miletić koja je u istoj disciplini bila jedina natjecateljica. Drugog dana natjecanja drugo mjesto u ovoj disciplini osvojio je Dario Marošević, također streličar Kune. U drugim disciplinama prva mjesta su osvajali uglavnom gosti iz Austrije i Australije dok su predstavnici iz Hrvatske ostvarili nešto slabije rezultate. U ekipnom dijelu natjecanja natjecale su se Italija i Austrija, a u oba dana gosti iz Italije bili su uspješniji.



- Zadovoljni smo kako je sve prošlo, no moram priznati da smo očekivali preko stotinu natjecatelja, no dio ih se nije odazvao. Ipak nama je najvažnije da su zadovoljni oni natjecatelji koji su nastupili i ovo im je stvarno bila odlična priprema za Svjetsko prvenstvo. Ovaj put nas je poslužilo i vrijeme pa nismo imali previše poteškoća u postavljanju staze na strmom terenu - istaknuo je Josip Šebić iz Streličarskog kluba Kuna.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI