Požeška županija bilježi rast, ali i dalje smo na začelju

Turisti razgledavaju požeške znamenitosti
(FOTO: Mario Nakić)

11.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 3572

Sve češće možemo čuti kako Požeško-slavonska županija ima perspektivu u turizmu. Međutim, podaci o posjetima turista ne idu tome u prilog.

Posljednji po dolascima, no ne i po broju noćenja

Prema zadnjim podacima Državnog zavoda za statistiku, koji se odnose na mjesec svibanj, Požeško-slavonsku županiju je posjetilo 1.169 turista koji su ostvarili ukupno 3.207 noćenja. Po broju turista naša je županija na posljednjem mjestu u Hrvatskoj, ali po broju noćenja je ipak bolja od Brodsko-posavske i Koprivničko-križevačke županije.


Među dolascima zabilježena su 973 domaća i 196 stranih turista.


Ipak, pokazuje se pozitivan trend. U odnosu na isti mjesec prošle godine broj posjeta turista raste za 17, a noćenja za 26 posto.

Tomašević najavljuje pomak

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan i predsjednik Turističke zajednice PSŽ komentira kako je teško napraviti veliki pozitivni pomak bez potpore države.

- Kontinentalna se Hrvatska sustavno devastira. Sve, od poljoprivrede do turizma. Mi se trudimo koliko god možemo oživjeti kontinentalni turizam, pokrenuti sustav, želimo pokrenuti turističke agencije jer bez njih nema ništa. Međutim, činjenica je da Ministarstvo turizma ne razvija kopneni dio Hrvatske. Ali bez obzira na sve to jer ja od ove Vlade ništa i ne očekujem, to je vlada neznalica, ja očekujem jedan pomak već ove, a pogotovo sljedeće godine - rekao nam je župan Tomašević.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI