Pjesnici i slikari Požeštine predstavili svoja djela (foto)

Večer poezije na terasi Aureusa
(FOTO: Aleksandar Grlić)

09.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6398

Zavičajni pisci i likovni umjetnici Požeštine okupljeni u udruzi "Matko Peić" održali su jučer večer poezije i malu izložbu likovnih radova. Na prostoru terase Aureusa već se oko 20 sati okupio solidan broj pjesnika i likovnjaka, ali i znatiželjnike koji su došli uživati u čak tri umjetnosti jer su imali i glazbenu pratnju.






- Ovo je prilika da nastavimo jednu tradiciju koja se održavala u ovom prostoru prijašnjih godina. Nadam se kako će to biti i nadalje tako. Dosta je naših članova na moru. Od slikara tu je Marija Meter, među pjesnicima Ivan Abibović, Marija Iličić, Irena Ivetić i brojni drugi. Imamo i goste, mladi glumci iz požeškog kazališta su nas došli podržati. Imamo i glazbeni dio, tu je Vlado Štibrić koji će nas malo glazbeno popratiti. To je jedna širina koja bi trebala zadovoljiti različite ukuse - izjavio nam je Mato Mikić, predsjednik Udruge "Matko Peić".






Program je svojim pjesmama otvorila, a potom i vodila Marija Lešković, članica Srednjoškolske kazališne družine. Mariji je ovo bilo prvo predstavljanje vlastitih pjesama.



- Oduvijek gajim ambicije prema pisanju i glumi. Malo bolje ćete me upoznati kada budem govorila svoju pjesmu koja se zove "Svi smo licemjeri". Radi se zapravo o realnosti. Koliko god se trudimo biti iskreni, ipak smo na neki način dvolični. Ovo mi je prva prilika da predstavim svoje pjesme javnosti. Otkako sam počela pisati, znala bih raditi jednostavne stihove, ali sada sam malo više za to "zagrizla". To samo napišem na neki papir, stavim u neki fascikl i jednog dana pročitam - rekla nam je Marija Lešković.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI