Mladi Prekopakrani sami uređuju igralište; odrasli, priključite se!

Mladi Prekopakrani rade na uređenju malonogometnog igrališta
(FOTO: Mario Barać)

08.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4401

Za djecu i mlade ljetni praznici znače gotovo neprekidno i svakodnevno druženje, od jutra pa sve do večernih sati. Tako živi i desetak mladih Prekopakrana koji su jučer odlučili poduzeti konkretne korake kako bi uredili mjesto njihovog okupljanja, malonogometno igralište iza područne osnovne škole.

- Igralište je već godinama u lošem stanju, nitko ga ne održava, ne kosi. Asfalt je popucao i iz njega je počela rasti trava, golovi su bili ružni i rasklimani. Nismo od nikoga tražili da nešto napravi na igralištu, a nismo ni htjeli još tko zna koliko godina čekati pa smo se dogovorili da ga uredimo jer smo na njemu svakodnevno - pojasnio nam je Marko Martineli (19), najstariji član prekopakranske družine.







Sami sakupljali novac za gorivo

    Metle, trimere, lopate, kistove su donijeli svatko od svoje kuće. - Za gorivo smo prikupljali novac među sobom, svatko je dao po 10 ili 15 kuna, koliko je tko mogao. Isto tako i boju smo donijeli od kuće - rekao je Domagoj Ivanović.



Osim košnje samog ruba i okolišta igrališta, mladi su Prekopakrani učvrstili i zavarili golove uz pomoć Ivana Nožarića, a zatim su golove i obojali.

- Golovi ne samo da su bili ružni, negu i opasni koliko su se klimali - dodaje Domagoj. Očistili su i travu koja je na igralištu rasla iz asfalta, uredili mjesto za sjedenje, a upravo su krenuli i s bojanjem linija.





Žele postaviti mreže iza golova, traže pomoć starijih

Za nekoliko dana će napraviti sve što su zamislili. Želja za budućnost im je da na igralištu bude postavljena rasvjeta jer sada ga osvjetljava, kako kažu, samo jedna jadna ulična svjetiljka. Ambiciozni Prekopakrani još ovo ljeto žele postaviti i mreže.





- Nije nam toliko za mreže na samim golovima, nego iza njih. Kad loptu napucamu na jednu stranu, ode u dvorište tri kuće dalje pa moramo letati po nju, a s druge strane ode u trnje. Ali za mreže nemamo novca - pojašnjava Marko.

- Napišite da pozivamo ako ima donatora koji bi nam u tome pomogli, da nam se jave. Pozivamo i starije Prekopakrane da nam u tome pomognu, a naša je želja, kada završimo s uređenjem, organizirati malonogometni turnir - zaključuje Domagoj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI