Sportska zajednica Pakraca preuzela upravljanje kuglanom

Gradska kuglana u Pakracu
(FOTO: Igor Pleša)

08.08.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 2568

Sportska zajednica Grada Pakraca, koja je osnovana u ožujku, od prošlog tjedna preuzela je upravljanje nad pakračkom gradskom kuglanom kojom je do sada upravljao Kuglački klub Pakrac. Ova, prva konkretna aktivnost Sportske zajednice, ipak nije prošla bez nesuglasica budući da KK Pakrac u početku nije bio zadovoljan ovakvim razvojem situacije.

- Režim kuglanja u kuglani je ostao isti kao i za vrijeme upravljanja Kuglačkog kluba Pakrac, no razlika je u činjenici da će sada svih pet klubova s područja Pakraca i Lipika imati jednak tretman, što do sada nije bio slučaj. Naime, svaki klub je imao pravo na dva treninga tjedno, a ukoliko je bilo potrebno moglo se osigurati još termina, no ovu pogodnost kuglači Pakrac koristili su svakodnevno što ih je stavilo u povlašteni položaj. To je bilo moguće isključivo zbog činjenice što su upravljali kuglanom - istaknuo je Sadmir Delihodžić, predsjednik Sportske zajednice. On naglašava kako će KK Pakrac i dalje moći dobiti dodatne termine, što je vjerojatno i neophodno s obzirom da se natječu u Drugoj ligi, no ne na način na koji je to bilo do sada.

- Iako je u početku bilo problema, oni su se pomirili s ovakvom situacijom i smatram da dalje ne bi trebalo biti problema - zaključio je Delihodžić.


Njegove riječi potvrđuje i Zvonko Gnezda, trener kuglača Pakraca, koji je rekao kako nema nikakvih zamjerki na novi režim, no ipak naglašava kako je cijeli proces proveden prebrzo te kako je još dosta stvari ostalo nedorečeno.


- Ako Grad ispoštuje sve dogovoreno, ne bi trebalo biti nikakvih poteškoća. Trenutačno se raspravlja o prijedlogu da treniranje bude besplatno te da Grad u tom iznosu umanji proračunske dotacije klubovima, no još je puno nejasnoća - istaknuo je Gnezda.

Što se tiče financijskog aspekta ove odluke, još nije poznato hoće li to i klubovima i Gradu biti isplativije. Do sada je KK Pakrac plaćao režije, a korištenje prostora im je bilo besplatno, dok su ostali klubovi plaćali korištenje prostora.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI