Plinovod, vodovod i kanalizacija - ulaganja vrijedna 12 mil. kn

Župan Tomašević je obišao radove skupa s općinskim načelnicima
(FOTO: PSzupanija.hr)

07.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6699

"Iznimno sam zadovoljan suradnjom i zalaganjem naših načelnika u razvoju svojih općina  jer na nama je da učinimo sve kako bi  našim žiteljima osigurali dobar i kvalitetan život. Ove investicije vrijedne su gotovo 12 milijuna kuna i ovim putem se zahvaljujem Hrvatskim vodama, ali i direktoru Tekije te načelnicima općina s kojima već nekoliko godina radimo na projektu zatvaranja prstena vodovoda i plinovoda za potrebe naših građana", rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević prilikom današnjeg obilaska radova na magistralnom vodovodu Velika - Kutjevo, magistralnom plinovodu Vetovo - Trenkovo i kanalizaciji u Treštanovcima. Bio je u pratnji direktora Tekije Ante Kolića te općinskih načelnika Velike, Kaptola i Jakšića.

- Radi se o dvije velike kapitalne investicije, kako za općinu Kaptol, tako i za susjednu općinu Velika i grad Kutjevo. Magistralni vodovod Velika - Kutjevo će doprinijeti kvalitetnijoj vodoopskrbi, a magistralni plinovod pružit će mogućnost razvijanja distributivne plinske mreže na području Kaptola - rekao je Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.




Vlado Boban, načelnik općine Velika dodao je kako je u Velikoj veliki interes javnih ustanova za spajanje na plinsku mrežu, ali ima i dosta interesa kućanstava. - Investicija je vrijedna 2 milijuna kuna i za sada će se moći spojiti samo ulice kojima prolazi magistralni plinovod, dakle Strossmayerova i dr. Franje Tuđmana, ali pokrenuli smo postupak širenja mreže kroz cijelo naselje - rekao je Boban.




Kanalizacija u Treštanovcima financirana je sredstvima iz IPARD-a i prema riječima Ivice Kovačevića, načelnika Općine Jakšić, u rujnu bi trebala biti završena.



Župan Tomašević osvrnuo se i na stanje u županiji nakon obilnih kiša: - Nažalost, treći puta u samo dva i pol mjeseca ponovno smo bili pod opasnošću od poplava. Jučer i sinoć poduzete su apsolutno sve mjere i svi su bili u stanju pripravnosti u slučaju izlijevanja Orljave. Na sreću, kiša je tijekom noći stala i ono najgore nije se ponovilo.

Najavio je traženje od nadležnih čišćenje tokova rijeka i vađenje pijeska te akumulaciju Kamenska kao strateški projekt, objavljeno je na službenoj stranici Požeško-slavonske županije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI