Stanje je stabilno: Nema novih izlijevanja vode iz korita

Rijeka Orljava u Pleternici i dalje raste
(FOTO: Anđelko Banović)

07.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6139

Nakon jučerašnjeg nevremena stanje je jutros stabilno u svim dijelovima Požeško-slavonske županije. Voda sinoć nije izašla iz korita rijeka Orljave i Pakre pa nije bilo većih poplava. Kuće su bile ugrožene u Kadanovcima kod Pleternice, gdje je došlo do slijevanja oborinskih voda s brda pa su intervenirali vatrogasci DVD-a Pleternica koji su ispumpavali vodu iz podruma.


Kadanovci sinoć (foto: čitatelj)

Prema izvješću Centra 112, izlila se i Veličanka na poljoprivredne površine između Velike i Trenkova, a ugrozila je i neka dvorišta te podrume u Trenkovu pa su i tu vatrogasci intervenirali.


Miroslav Taborski, voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda, kaže da je najkritičnije opet bilo u Gradcu, no zbog reakcije i prokopavanja kanala bagerom od pruge prema Orljavi voda se nije izlila.




U Sloboštini je sinoć oko 22 sata vodostaj Orljave iznosio 263 centimetra. Budući da je tijekom noći padao, u 6 sati je na tom mjestu iznosio 218 cm. U donjem toku rijeke Orljave, na mjernoj postaji Frkljevci najviši vodostaj zabilježen je jutros u 6 sati i iznosio je 421 cm. U Frkljevcima vodostaj i dalje raste, ali smanjenim intenzitetom.

Na rijeci Pakri najviši vodostaj zabilježen je na mjernoj postaji Kusonje u 5 sati, kada je iznosio 102 cm, da bi samo sat vremena kasnije iznosio 98 cm.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI