¨Stanje je pod kontrolom. Veće opasnosti za Požegu nema¨

Nevrijeme je prouzročilo brojne probleme u Požegi
(FOTO: Grad Požega)

06.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6390

Unatoč obilnim kišama koje su od jučer nastavljane tijekom današnjeg dana, veće opasnosti od plavljenja se ne očekuju, zaključak je s današnje sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Požege.

Sjednicu je sazvao Mario Pilon, dogradonačelnik Požege i ujedno načelnik Stožera. Prema priopćenju iz Grada, sve su službe u stanju pripravnosti.


Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Požege (foto: Pozega.hr)


Prema podacima Miroslava Taborskog, voditelja Vodnogospodarske ispostave Hrvatskih voda sa sjedištem u Požegi, procjenjuje se da je palo puno više kiše nego što je bilo prognozirano, vodostaj Orljave tijekom prijepodneva je rastao 5-6 cm na sat, a u nekim vremenskim razdobljima i puno više. Kako kiša i dalje pada, najveći vodostaj se može očekivati tijekom poslijepodneva i noćas. Snabdijevanje vodom odvija se bez problema.


Na traženje gradonačelnika Vedrana Neferovića, koji je tijekom jučerašnjeg dana i prijepodneva obišao teren, posebno je provjereno stanje na ranije uočenim kritičnim mjestima, a Hrvatske vode, Tekija, Komunalac, Policija i druge službe u stalnoj su međusobnoj koordinaciji i kontaktu s Područnim uredom Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Iako se novi i bitno veći problemi ne očekuju, osim pripadnika Civilne zaštite, u suradnji s više tvrtki u pripravnosti je dovoljan broj osoba koje će u slučaju potrebe izaći na teren, a osigurane su i dovoljne količine vreća i pijeska, navodi se u priopćenju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI