Krave zarobljene, sijeno pod vodom: ¨Puna mi je kapa svega!¨ (video)

Josip Pančić doživio je već treću katastrofu zbog nevremena
(FOTO: Aleksandar Grlić)

06.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 16954

Obitelj Pančić iz Pavlovaca kod Brestovca treći put ove godine zbog poplava mora proživljavati pravu dramu. Sa susjedima, brestovačkim vatrogascima i bagerom pokušavaju spasiti 30-ak krava i telića iz štale okružene podivljalom Orljavom. Za vrijeme svibanjskih poplava pisali smo i o dobrim ljudima koji su Pančićima poklonili sijeno za preživjele krave i o dobroj volji koju je Josip Pančić pokazao kada je darivao brašno onima koji su stradali još više od njega. Međutim, ovaj put je kap prelila čašu.

- Sada je unutra jedno 30 krava s teladi. Ovo nam je treći put ove godine. Nek` propadne sve i što krepa, krepa. Pod vodom mi je sedam bala sijena, jednostavno ne mogu sve stići spasiti. Ne znam što da više kažem. Puna mi je kapa svega. Tu su dvojica susjeda i ljudi iz Presoflexa koji su priskočili s bagerom, doći će i vatrogasci. Krave su dobile jesti i nisu žedne, sad ćemo vidjeti što će biti. U štali je sad nekih 20 centimetara vode. Dođe mi da dignem ruke od svega. Najvjerojatnije ću morati praviti novu štalu na drugom mjestu.







Josipovo dvorište je skroz pod vodom. Situacija je slična i kod njegovih susjeda kod kojih je šteta ipak nešto manja, ali Orljava im je tako brzo pregazila polja i vrtove da nisu stigli čak ni rublje sa štrika pokupiti. U kratkom videu pogledajte kako to izgleda.



- Barem pet godina nije bilo toliko poplava, a i nisu bile tako velike. U prošloj nam je voda ulazila u podrum. Odnijela mi je drva, smočila kosilicu. Morali smo podrum braniti vrećama. Od susjeda smo dovukli pijesak koji sad stoji kod njega u dvorištu i ne može mu se prići jer je okružen vodom. Pogledajte vrtove, od toga neće biti ništa - kaže nam Josipov susjed Anto Nikić.



- Hrvatske vode bi trebale nešto napraviti jer tu izlazi kanal. Kad je voda visoka prelijeva se i onda ljudima pliva. U sto godina se ovakve poplave ne pamte. Nakon prošle poplave smo morali staviti novu ogradu, voda ju je jednostavno odnijela. Sad smo postavili novu s betonskim temeljima, vidjet ćemo hoće li izdržati. Ako ne izdrži, opet će se sve preliti kod susjeda - dodaje drugi susjed Ivan Došlić.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI