Sulkovci: Ponovno oživljava priča o pralu i pojilu

Radovi na izvoru u Sulkovcima
(FOTO: Grad Pleternica)

02.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 3237

Priča prala i pojila u Sulkovcima nadomak Pleternice uskoro će ponovno oživjeti. Udruzi Pleternički čoraci nedavno su odobrena sredstva Zaklade Slagalica za ovaj projekt u iznosu od 12.900 kuna, dok će preostalih oko dvije tisuće kuna sufinancirati Grad Pleternica. Radovi na starom izvoru u Sulkovcima već su krenuli, a o čemu se zapravo radi pojasnila nam je Marija Šarić, tajnica Udruge Pleternički čoraci.

- To je jedna stara povijesna priča koju želimo oživjeti. Nekoć su mještani Sulkovaca dolazili na taj izvor prati rublje i napojiti stoku. To je još uvijek nepresušan izvor na kojemu svake godine staju hodočasnici kada dolaze u pleterničko svetište. Želimo urediti to mjesto, pretvoriti ga u odmorište s klupama. Za novac od Slagalice i Grada nabavljamo potreban materijal, a sam rad na izvoru je volonterski. Uz članove udruge, rade i mještani Sulkovaca - rekla je Marija Šarić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI