Ministarstvo dalo suglasnost za osnivanje Srednje škole Pleternica

Zgrada nekadašnjeg pogona Sloge u Pleternici
(FOTO: Anđelko Banović)

30.07.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6509

Više od 500 srednjoškolaca s područja grada Pleternice pohađa nastavu u srednjim školama u Požegi i Slavonskom Brodu. To će se uskoro promijeniti jer Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je izdalo rješenje kojim se daje suglasnost Požeško-slavonskoj županiji za osnivanje Srednje škole Pleternica i to za tri srednjoškolska programa - gimnazijski, ekonomski i obrtnički.

- Napokon smo dobili to rješenje. To će značiti puno za Pleternicu jer će ona postati grad s vlastitom srednjom školom, ali će značiti puno i za roditelje. Učenici neće morati putovati u školu niti će roditelji plaćati njihovo stanovanje u drugom gradu, dakle znatno će im se smanjiti troškovi - rekao je župan Alojz Tomašević.

Osim ovog rješenja, ministarstvo je izdalo i rješenje po kojem se daje suglasnost Obrtničkoj školi Požega za dislocirano odjeljenje smjera kuhar i konobar u Pleternici, međutim upisi će biti mogući tek sljedeće godine.


- Pozdravljam ovu odluku Ministarstva, ja bih volio da je ona donesena ranije jer bismo u tom slučaju već ove godine mogli upisati učenike - ustvrdio je Tomašević.


Grad Pleternica je u vlasništvu zgrade nekadašnjeg pogona Sloge koju planiraju preurediti u buduću srednju školu. Gradonačelnica Antonija Jozić nam je rekla da je projekt spreman i čeka se natječaj nadležnog ministarstva, a dotad će srednjoškolci pohađati nastavu u zgradi Osnovne škole fra Kaje Adžića. Iako imaju odobrenje za gimnazijski program, gimnazijskog odjela u Pleternici ipak neće biti jer se lani pokazalo kako nema dovoljno interesa, no kurikulum će se mijenjati sukladno potrebama tržišta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI