Ministarstvo dalo suglasnost za osnivanje Srednje škole Pleternica

Zgrada nekadašnjeg pogona Sloge u Pleternici
(FOTO: Anđelko Banović)

30.07.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6518

Više od 500 srednjoškolaca s područja grada Pleternice pohađa nastavu u srednjim školama u Požegi i Slavonskom Brodu. To će se uskoro promijeniti jer Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je izdalo rješenje kojim se daje suglasnost Požeško-slavonskoj županiji za osnivanje Srednje škole Pleternica i to za tri srednjoškolska programa - gimnazijski, ekonomski i obrtnički.

- Napokon smo dobili to rješenje. To će značiti puno za Pleternicu jer će ona postati grad s vlastitom srednjom školom, ali će značiti puno i za roditelje. Učenici neće morati putovati u školu niti će roditelji plaćati njihovo stanovanje u drugom gradu, dakle znatno će im se smanjiti troškovi - rekao je župan Alojz Tomašević.

Osim ovog rješenja, ministarstvo je izdalo i rješenje po kojem se daje suglasnost Obrtničkoj školi Požega za dislocirano odjeljenje smjera kuhar i konobar u Pleternici, međutim upisi će biti mogući tek sljedeće godine.


- Pozdravljam ovu odluku Ministarstva, ja bih volio da je ona donesena ranije jer bismo u tom slučaju već ove godine mogli upisati učenike - ustvrdio je Tomašević.


Grad Pleternica je u vlasništvu zgrade nekadašnjeg pogona Sloge koju planiraju preurediti u buduću srednju školu. Gradonačelnica Antonija Jozić nam je rekla da je projekt spreman i čeka se natječaj nadležnog ministarstva, a dotad će srednjoškolci pohađati nastavu u zgradi Osnovne škole fra Kaje Adžića. Iako imaju odobrenje za gimnazijski program, gimnazijskog odjela u Pleternici ipak neće biti jer se lani pokazalo kako nema dovoljno interesa, no kurikulum će se mijenjati sukladno potrebama tržišta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI