Požeška HVIDRA u novom prostoru: ¨Tu ćemo provoditi svoje aktivnosti¨

HVIDRA Požega - novi prostor u Tuđmanovoj
(FOTO: Aleksandar Grlić)

25.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5028

Članovi požeške HVIDR-e danas su dobili novi dom u Ulici dr. Franje Tuđmana. Novi prostor je blagoslovio katedralni župnik Ivica Žuljević. Otvaranju su prisustvovali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, požeški gradonačelnik Vedran Neferović te brojni drugi uzvanici i gosti. Nakon pozdravnih govora i blagoslova druženje je nastavljeno u neformalnoj atmosferi. Jedna od najaktivnijih braniteljskih udruga u novom prostoru planira provoditi brojne aktivnosti.



- Možemo reći da smo konačno dobili primjeren prostor u skladu s našim potrebama. Trebalo nam je oko mjesec dana kako bismo ga uredili ovako da može biti u funkciji. On još nije u potpunosti uređen. Tu još treba dodatnih sadržaja kako bi se svi projekti u našem programu i planu rada mogli provoditi kvalitetno. Uskoro ćemo tu tako provoditi aktivnost koja nam je odobrena u Ministarstvu branitelja. Isfinancirat će nam opremu kako bismo mogli održavati predavanja o Domovinskom ratu za školsku populaciju. Također, planiramo pozvati sve liječnike požeške bolnice koji su u vrijeme najžešće agresije na Hrvatsku primali naše ranjene kolege, obrađivali ih i pružali im medicinsku skrb. Slijedi nam i organiziranje sportskog natjecanja ratnih vojnih invalida na nivou grada i županije pa utvrđivanje kriterija za pomoć koju smo nedavno dobili iz Engleske. Ima puno zanimljivih aktivnosti koje ćemo provoditi ovdje - nabrajao nam je Tomo Vrhovac, predsjednik HVIDR-e Požega.





Župan Alojz Tomašević je istaknuo kako će sa starenjem braniteljske populacije potrebe za druženjem i aktivnostima biti veće pa potom obećao da će pomoći oko traženja adekvatnog prostora za buduću "Braniteljsku kuću" koja bi pod jednim krovom smjestila sve udruge proizišle iz Domovinskog rata.



- Ovaj je prostor u najmu, ovdje smo došli s ciljem da to bude privremeni prostor do vremena u kojem bi se zbrinula kompletna braniteljska populacija, odnosno sve braniteljske udruge. Takav prostor bio bi koristan prvenstveno zbog lakše i brže komunikacije. Jedan od ciljeva je da se okupljamo, provodimo na koristan način slobodno vrijeme, pomažemo sebi, ali i široj braniteljskoj populaciji te svima kojima je potrebna naša pomoć - pozdravio je Vrhovac županovo obećanje.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI