Požeška HVIDRA u novom prostoru: ¨Tu ćemo provoditi svoje aktivnosti¨

HVIDRA Požega - novi prostor u Tuđmanovoj
(FOTO: Aleksandar Grlić)

25.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5034

Članovi požeške HVIDR-e danas su dobili novi dom u Ulici dr. Franje Tuđmana. Novi prostor je blagoslovio katedralni župnik Ivica Žuljević. Otvaranju su prisustvovali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, požeški gradonačelnik Vedran Neferović te brojni drugi uzvanici i gosti. Nakon pozdravnih govora i blagoslova druženje je nastavljeno u neformalnoj atmosferi. Jedna od najaktivnijih braniteljskih udruga u novom prostoru planira provoditi brojne aktivnosti.



- Možemo reći da smo konačno dobili primjeren prostor u skladu s našim potrebama. Trebalo nam je oko mjesec dana kako bismo ga uredili ovako da može biti u funkciji. On još nije u potpunosti uređen. Tu još treba dodatnih sadržaja kako bi se svi projekti u našem programu i planu rada mogli provoditi kvalitetno. Uskoro ćemo tu tako provoditi aktivnost koja nam je odobrena u Ministarstvu branitelja. Isfinancirat će nam opremu kako bismo mogli održavati predavanja o Domovinskom ratu za školsku populaciju. Također, planiramo pozvati sve liječnike požeške bolnice koji su u vrijeme najžešće agresije na Hrvatsku primali naše ranjene kolege, obrađivali ih i pružali im medicinsku skrb. Slijedi nam i organiziranje sportskog natjecanja ratnih vojnih invalida na nivou grada i županije pa utvrđivanje kriterija za pomoć koju smo nedavno dobili iz Engleske. Ima puno zanimljivih aktivnosti koje ćemo provoditi ovdje - nabrajao nam je Tomo Vrhovac, predsjednik HVIDR-e Požega.





Župan Alojz Tomašević je istaknuo kako će sa starenjem braniteljske populacije potrebe za druženjem i aktivnostima biti veće pa potom obećao da će pomoći oko traženja adekvatnog prostora za buduću "Braniteljsku kuću" koja bi pod jednim krovom smjestila sve udruge proizišle iz Domovinskog rata.



- Ovaj je prostor u najmu, ovdje smo došli s ciljem da to bude privremeni prostor do vremena u kojem bi se zbrinula kompletna braniteljska populacija, odnosno sve braniteljske udruge. Takav prostor bio bi koristan prvenstveno zbog lakše i brže komunikacije. Jedan od ciljeva je da se okupljamo, provodimo na koristan način slobodno vrijeme, pomažemo sebi, ali i široj braniteljskoj populaciji te svima kojima je potrebna naša pomoć - pozdravio je Vrhovac županovo obećanje.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI