Hrabra Vukovarka dovezla 4 tone pomoći za požešku Hvidru

Bob i Vasilija Tucker
(FOTO: Aleksandar Grlić)

23.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7773

Bračni par Robert i Vasilija "Vaska" Tucker, članovi engleske humanitarne organizacije "Refugee Relief" uručili su danas skoro 250 kutija s više od 4 tone humanitarne pomoći požeškoj HVIDR-i. Među tekstilom, higijenskim potrepštinama, hranom i krevetninama, našlo se i 30 kutija igrački te 80 komada školskog materijala. U HVIDR-i su obećali da će sav višak proslijediti obiteljima u potrebi. Vaska je inače Hrvatica, hrabra braniteljica Vukovara koja je za vrijeme rata "zaradila" 11 metaka i 50 gelera pri spašavanju suborca, a prijateljstvo s Požežanima se izrodilo kad su ovdašnji borci došli pomoći braniti njezin grad.



- Bila sam u ratu s Branom Drinovcem koji je poginuo na prvoj liniji. Došla sam vidjeti obitelj poginulog suborca. Počeli smo ostvarivati kontakt i posjećivati se međusobno, pogotovo kad se tu održava turnir. Razgovarali smo o humanitarnoj pomoći. Kad je njegov brat Ante znao da nekome treba pomoći, pitao bi. Odgovorila sam potvrdno. S požeškom Hvidrom smo se povezali prošle godine - pojasnila nam je Vaska.


- Tu sam primila metak i ovdje (pokazuje nam rane), nedostaje mi pola kuka, nisam jedino u glavu dobila, ali sačuvala sam duh. Duh je bitan, kad je čovjek ovako zauzet i okupiran, nemate vremena misliti ni o nečemu. Ponekad mislim da je to bio samo ružan san, ali pomalo se vratim i vidim da puno mojih suboraca nema. Onda znate da je bio rat. Ožiljci mi ne smetaju, ali mi je žao mojih dragih prijatelja - nastavila je hrabra Vukovarka.


- Sada smo ponovno u Hrvatskoj, a prije smo živjeli u Roystonu, pola sata od Cambridgea. Humanitarna pomoć se prikupljala u Engleskoj. Ljudi, tvrtke i trgovački centri doniraju svašta. Ima novih i polovnih stvari. To je samostalna organizacija u Engleskoj koja sakuplja pomoć za Afriku, Ukrajinu, Kosovo... Šaljemo je svima koji su pogođeni prirodnim nepogodama ili ratom. Ja sam samo članica, a gospodin Bob Parfitt je glavni šef. Ovu pomoć smo namijenili svima u teškoj situaciji, bili oni socijalno ugroženi, branitelji, stradali u poplavama. Čovjek u nevolji je "čovjek u nevolji". Bitno je samo da dođe u prave ruke - rekla nam je na kraju.



- Pomoć je prvenstveno namijenjena za naše članove slabijeg imovinskog stanja. Ukoliko bude potrebe, pomoći ćemo i drugoj braniteljskoj populaciji. Imamo i određeni broj dječjih pelena koje planiramo predati dječjem odjelu bolnice ili jednom od vrtića. Zatim tu je određeni broj školskih torbi. Mi smo starija populacija i naša djeca su već prošla školsku dob, tako da ćemo se raspitati za djecu slabijeg imovinskog stanja u školama. Bit ćemo otvoreni za suradnju sa svim osobama kojima je potrebna pomoć - rekao nam je Tomo Vrhovac, predsjednik HVIDR-e Požega.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI