Pakrački izviđači u Crnoj Gori: ¨Iskustva su fenomenalna¨

Članovi Odreda izviđača Pakra u Crnoj Gori
(FOTO: OI Pakra/Facebook)

23.07.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6052

Na tradicionalnom međunarodnom okupljanju izviđača - Jambore, koje je u Crnoj Gori održano od 11. do 20. srpnja, sudjelovalo je više od 700 izviđača, a među njima i 9 članova Odreda izviđača "Pakra" iz Pakraca i Lipika.

- Ovo je prvi put da smo organizirano kao odred sudjelovali na ovakvom velikom međunarodnom okupljanju i iskustva su fenomenalna. Naš Odred predstavljali su Dora i Domagoj Mercluft, Damjan i Bono Barčan, Ivna Krpan, Nika Zelić i Mia Brkić, a uz mene, voditeljica je bila i Martina Lukić - rekla je po povratku u Pakrac načelnica Odreda Milena Klačmer.




Jambore je održan u sklopu 5. smotre izviđača Crne Gore, a osim domaćina i izviđača iz Hrvatske, sudjelovali su i skauti iz Sjedinjenih Američkih Država, Izraela, Francuske, Belgije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.


Osim uobičajenog druženja i upoznavanja, mladi izviđači su razmjenjivali stečena izviđačka znanja i vještine, a posjet Crnoj Gori je bio prilika da obiđu neke od znamenitosti ove zemlje.





- Uz rafting na Tari u kojem smo uživali mi odrasli, impresivnan je bio posjet Lovćenu i uspon po 461 stepenici do mauzoleja znamenitog pjesnika Petra Petrovića Njegoša. Uspon na vrh je impresivan i stoga što se s tog mjesta može vidjeti čak 80 posto površine Crne Gore - pojasnila je Klačmer.



Hrvatski izviđači su, zajedno s Crnogorcima, Slovencima i Izraelcima bili smješteni u izviđačkom logoru "Lovćen" koji je na kraju smotre bio proglašen i najboljim.

- Zadovoljna sam što je sve prošlo u najboljem redu i nije bilo nikakvih problema s djecom. Njima je pak najteže pao rastanak pa se nadamo da ćemo i nagodinu ići na Jambore koji će se održati u Francuskoj - zaključuje Klačmer.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI